Primul Big Brother industrial. Cum sa monitorizezi un santier, cu imagini 3D obtinute in timp real

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 16.03.2012   |   
0 comentarii

constructiiUn santier de constructii este de multe ori precum un reality show. Exista un plan dupa care e ridicata cladirea, iar pana la finalizarea ei apar o multime de inconveniente care sunt rezolvate din mers. Beneficiarii reclama de termenii executiei, arhitectii iau foc ori de cate ori cladirea deviaza de la plan, constructorii gasesc motive, iar trecatorii se plang de zgomotul generat.

 

 

Mai nou, tot acest spectacol architectural poate fi monitorizat printr-o platforma informatica tridimensionala, astfel incat opera finala sa corespunda cu precizie elvetiana tuturor parametrilor planificati.

 

 

Dezvoltata de Siemens Corporate Technology si Universitatea din Graz, Austria, suita multimedia introdusa pe santier e compusa din camere video fixe, camere video mobile si camere montate pe drone care zboara de jur-imprejurul cladirii aflate in constructie.

 

 

Imaginile preluate sunt aranjate in timp real pe un software dedicat, care cladeste virtual edificiul, direct pe proiectul realizat de arhitecti. Totul este disponibil 3D si poate fi colorat cu marcaje speciale, atunci cand anumite portiuni nu au fost asamblate corespunzator.

 

 

Softul nou creat e atat de destept incat determina automat, doar pe baza imaginilor, care sunt structurile permanente si care sunt utilajele folosite de muncitori pentru a ridica cladirea.

 

 

Folosit deja pe cateva santiere importante din Austria, platforma 3D pentru constructii poate fi de real folos atat administratiilor locale, cat si specialistilor in urbanistica, pentru planificarea si urmarirea noilor constructii din orasele vizate.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite