Aspern Smartcity

Aspern, primul cartier inteligent din Europa

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 19.07.2013   |   
0 comentarii

In curand, un cartier din nord-estul Vienei va deveni cel mai inteligent cartier din toata Europa. Este vorba despre cartierul Aspern din districtul Donaustadt, unde inginerii de la Siemens vor construi un ansamblu de cladiri moderne, multifunctionale, pe o suprafata de 240 de hectare.

<p>&nbsp;</p>

Jumatate din acest nou cartier va include sisteme energetice si constructii facute dupa tehnologii de ultima ora, sisteme inteligente de distributie a electricitatii si tehnologii informatice si de comunicatii interconectate pentru un ansamblu de blocuri de locuinte, cladiri de birouri, centre de cercetare si un centru educational.

<p>&nbsp;</p>

Restul de 50% din suprafata totala va fi ocupata de piatete, parcuri si spatii de recreere. Pas cu pas, acest colt al Vienei se va transforma, pana in 2030, intr-un nou oras al viitorului, cu 20.000 de ocupanti si tot atatea noi locuri de munca.

<p>&nbsp;</p>

Una dintre provocarile implicate de acest proiect grandios consta in conectarea tuturor cladirilor, indiferent de destinatia lor, la o retea de distributie a energiei, de voltaj scazut. Ulterior, o serie de programe de management energetic vor permite schimburi de electricitate intre cladiri si optimizarea locala a consumului de energie, astfel incat fiecare bloc sa poata participa activ la pietele de energie.

<p>&nbsp;</p>

Tehnologiile informatice si de comunicatii vor evalua in timp real datele centralizate astfel incat sa lozalizeze orice erori posibile din sistem, sa identifice unde energia e consumata ineficient si sa ofere solutii de optimizare si economisire a electricitatii. Totodata un sistem energetic descentralizat va alimenta cu curent tot acest nou cartier din resurse regenerabile.

<p>&nbsp;</p>

Tot acest ansamblu va fi construit cu incepere din 1 octombrie de Aspern Smart City Research, o companie dedicata infiintata la inceputul acestei luni de Siemens Corporate Technology in colaborare cu o serie de parteneri si care beneficiaza de un buget de aproape 40 de milioane de euro.

<p>&nbsp;</p>

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite