Primul Cayenne 100% electric: eRUF Stormster

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 10.12.2009   |   
1 comentarii

eRuf Stormster and the eCar-StationConferinta Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climatice – COP15 organizata in aceasta perioada la Copenhaga a gazduit si o premiera auto importanta! Este vorba despre eRUF Stormster, SUV-ul 100% electric dezvoltat de tunerul german RUF impreuna cu Siemens.

 

Construit pe platforma unui Porsche Cayenne, eRUF Stormster are sub capota un motor electric Siemens care dezvolta 367 CP. Pentru SUV-ul de 2,6 tone, performantele asigurate de acest motor sunt pe cat de ecologice, pe atat de binevenite pentru conducatorii auto care descopera pentru prima data capabilitatile unei astfel de masini.

 

Pornind de pe loc, eRUF Stormster atinge suta de kilometri la ora in 10 secunde, iar viteza maxima cu care poate rula este de 150 km/h. La o incarcare full, bateria litiu-ion de la Li-Tec Battery Gmbh ii asigura o autonomie de 200 km. Adica suficient pentru un drum de la Bucuresti la Sinaia, unde, cat timp te bucuri de frumusetile naturii, alaturi de cei dragi, bateria masinii poate sta la incarcat.

 

Primul Porsche Cayenne 100% electric va fi disponibil si impreuna cu un kit sportiv denumit RUF Dakara, ce aduce o aerodinamica mai buna, precum si elemente de design noi pentru acest vehicul.

 

De asemenea, Siemens a dezvoltat si un concept de statie de alimentare cu energie electrica, denumit eCar-Station. Dispozitivul permite doua tipuri de incarcari ale masinii, la 400 si respectiv 230 de volti.

Comentarii

Noul Porsche eRufster va fi testat pe strazile din Munchen si Berlin « HitechPedia

[...] RUF Greenster si eRUF Stormster a venit randul lui Porsche eRufster sa scoata la lumina reflectoarelor cele mai noi descoperiri [...]

12.04.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite