hirobo

Primul elicopter electric cu un singur loc va decola din 2013

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 29.11.2012   |   
0 comentarii

Daca nu i-ai scris inca lui Mos Craciun, pregateste-ti lista cu dorinte inca de pe-acum. Si, eventual, trimite-o si pe cea de anul viitor, fiindca Hirobo, o companie japoneza care fabrica jucarii teleghidate, e pe cale sa lanseze HX-1, primul elicopter electric din lume, cu un singur loc.

 

In alta ordine de idei, daca te tine punga sa platesti cei 375.000 de dolari cat costa acest inedit elicopter, plus cheltuielile necesare pentru o licenta de pilot, poti uita de pe-acum de traficul din oras si riscul de a mai intarzia vreodata la vreo intalnire. Prevazut cu un set de baterii Li-Ion, HX-1 va putea zbura cu o viteza maxima de 100 km/h, timp de 30 de minute.

 

Pentru a elimina necesitatea montarii unui rotor suplimentar in partea din spate a aeronavei cu un singur loc, inginerii de la Hirobo au prevazut micul HX-1 cu un rotor principal co-axial, identic cu cele pe care le vezi in elicopterele de jucarie de la mall.

 

In plus, Hirobo HX-1 va putea fi pilotat in sistem fly-by-wire si va putea fi ghidat chiar si de la distanta, in eventualitatea in care va putea fi folosit in misiuni de salvare, pentru evacuarea de urgenta a oamenilor din zone calamitate.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite