Primul Golf electric, testat in Germania si SUA

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 26.03.2012   |   
0 comentarii

e-golfPrimul Golf cu alimentare de la priza, din istoria de aproape trei decenii a modelului german, va aparea din 2013 pe piata europeana. Prezentat initial anul trecut in Berlin, la National Electric Mobility Platform (NEMP), conceptul Blue-E-Motion este acum testat pe strazile din Wolfsburg si Hanovra, dar si in orasul californian Belmont.

 

In total este vorba de 500 de exemplare aflate in faza de teste. Noul Blue-E-Motion a dovedit o autonomie electrica de 150 de kilometri si are comenzi pe volan care ajusteaza franele regenerative, optime in special atunci cand vehicului merge la vale.

 

Primele informatii despre noul Golf eco-friendly releva ca va fi propulsat de un motor electric de 113 CP, conectat la o baterie Li-Ion. Aceasta permite vehiculului sa accelereze pana la 100 km/h in 11,8 secunde si sa atinga o viteza maxima de 140 km/h.

 

Pana acum, oficialii de la Volkswagen nu au hotarat numele de botez al noii compacte electrice. Totusi,n neoficial, pe piata auto internationala se vehiculeaza un nou brand, e-Golf, sub care ar putea fi comercializata masina.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite