formula-e

Primul monopost din Formula E va fi lansat la Frankfurt

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.08.2013   |   
0 comentarii

Viteza, spectacol, electricitate pura si tehnologie auto de varf. Iata de ce vor avea parte pasionatii Formulei 1 responsabili fata de mediul inconjurator, la standul Spark Racing Technology, din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

De pe 10 septembrie, la standul amintit va fi dezvaluit Spark-Renault SRT_01E, primul monopost din lume care va concura in campionatul Formula E. Bolidul are sasiul construit din fibra de carbon si aluminiu, iar motorul electric livrat de McLaren produce 270 CP. Propulsorul va fi insa limitat la 180 CP in timpul curselor, intregul potential fiind disponibil printr-un sistem Push-to-Pass.

Astfel, monopostul va putea accelera pana la 100 km/h in circa trei secunde si va atinge o viteza maxima de 225 km/h, limitata electronic.

Spark Racing Technology si Renault vor produce 42 de monoposturi SRT_01E pentru primul sezon Formula E.

Prima cursa din campionatul FIA Formula E va avea loc in 2014, cu 10 echipe care vor avea 20 de soferi si 40 de monoposturi. Fiecare e-Prix va fi disputat pe circuite urbane din 10 orase de pe mapamond, fiecare traseu avand lungimea de 2,5 – 3 kilometri.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite