Primul naked bike electric de la Brammo!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 16.07.2010   |   
0 comentarii

2010_07_16_Brammo EmpulseE naked, bazaie pe portative high-tech, e de cursa lunga, face furori intre semafoare si iti satisface pe deplin setea de senzatii tari! Il cheama Empulse si reprezinta cea mai noua motocicleta electrica dezvoltat de specialistii american in cai putere pe doua roti, de la Brammo.

 

Ce atrage la acest motor? In primul rand faptul ca-i naked. Deci de oras! N-are nevoie de aerisiri prea sofisticate, deoarece motorul electric de sub sa are porniri naravase, de pe loc. Viteza maxima bate spre 200 km/h, ceea ce suna bine pentru motociclistii aflati la primele lor drumuri pe doua roti.

 

Pana la toamna vor fi disponibile pe piata trei versiuni Empulse, diferentiate intre ele doar de autonomia bateriilor si, implicit, preturi. Astfel, modelul Empulse 6.0 va putea acoperi aproape 100 km dintr-un plin de energie, pentru 10.000 de dolari, Empulse 8.0 va necesita o reincarcare la fiecare 130 km, iar Empulse 10.0, cel mai scump dintre cele trei, va avea o autonomie de 160 km.

 

Chiar daca oficialii Brammo incearca sa-l apropie din punct de vedere al dimensiunilor de bolizii din gama 750cc, Empulse nu este decat versiunea de strada a lui Empulse RR, motorul cu care acest brand a intrat in competitiile americane de viteza pentru motocicletele cu combustibili alternativi. Un lucru curios este faptul ca branduri cu renume in sporturile pe doua roti, precum Honda, Kawasaki, Suzuki si Yamaha nu au anuntat pana in prezent vreo versiune electrica a motoarelor produse.

 

De aici putem intelege un segment de piata inca neconturat, dar tot mai des testat de diversi producatori de motociclete particulari. Motoare precum Empulse ar putea da nastere unei noi categorii de motociclisti care ar putea prefera consumul responsabil de combustibil si aventuri pe doua roti protejand, in acelasi timp, mediul inconjurator, in locul decibelilor si a curselor nebune din prezent. La fel de posibil este ca astfel de motociclete sa ramana doar niste ”bijuterii” tehnologice disponibile doar la comanda. Ramane de vazut!

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite