hybrid train

Primul tren hibrid din lume, pus pe sine in Germania

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 02.01.2013   |   
0 comentarii

Ti-am prezentat cele mai tari masini hibrid si ti-am aratat cat de utile sunt cele mai ingenioase autocare hibrid in mediul urban. Acum, la inceput de 2013, iti prezentam primul tren hibrid din lume, construit pe platforma lui Siemens Desiro Classic VT 642.

 

Astfel, ruda ‘de sange’ a Sagetilor Albastre operate de CFR a fost echipata cu doua sisteme propulsoare hibrid de cate 315 kilowati fiecare, ce-o fac sa zboare pe caile ferate germane, de la Aschaffenburg la Miltenberg si retur, la sud-est de Frankfurt am Main.

 

Sistemul motor hibrid inlocuieste, practic, motoarele diesel folosite in mod curent pe segmentul de locomotive Siemens Desiro. In plus, trenul verde este dotat si cu un sistem de recuperare a energiei de franare si transformare a acesteia in electricitate, ceea ce duce la o eficienta sporita, mai ales ca garnitura trebuie sa opreasca in toate cele 14 statii, pe toata distanta de 37 de kilometri dintre cele doua orase terminus ale acestei linii.

 

Prin acest proiect-pilot, Deutsche Bahn monitorizeaza nivelul de eficienta energetica si de protectie a mediului inconjurator, in eventualitatea extinderii retelei de trenuri hibrid.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite