Primul vehicul de serie 100% electric fabricat de BMW va debuta in martie la Geneva

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 14.02.2011   |   
0 comentarii

2011_02_13 bmw seria 1La inceputul primaverii, mai exact in perioada 3-13 martie, la Salonul Auto de la Geneva, BMW va prezenta primul model de serie 100% electric. Calul de bataie al bavarezilor este chiar Seria 1, de aceasta data intr-o versiune complet echipata pentru traficul urban.

 

Din perspectiva inginerilor de la BMW, acest lucru inseamna un motor electric de 170 CP, capabil sa duca acest Seria 1 ActivE pana la o viteza maxima de 145 km/h, fara pic de emisii de dioxid de carbon. Sprintul nu este nici el de neglijat, desi nu tradeaza nerv de Motorsport: 0-100 km/h in fix noua secunde.

 

Abia acum vine partea si mai interesanta: chiar daca BMW Seria 1 ActivE urmeaza sa fie produs intr-o editie limitata de 1.000 de exemplare, niciuna dintre masini nu va fi vanduta. De fapt, exemplarele conectabile la priza urmeaza sa fie inchiriate.

 

Ca tot vorbeam mai devreme de priza, durata maxima de incarcare pentru un full de baterie este de opt ore. Mai departe, bateriile Li-Ion sunt divizate in trei compartimente: in locul rezervorului, sub bancheta din spate si in tunelul transmisiei. Greutatea lor este considerabila: 1,8 tone. In ciuda inconvenientelor mentionate, aceste baterii dau masinii o autonomie de 160 km, viteza maxima fiind de fapt limitata electronic pentru a nu le suprasolicita.

 

Una peste alta, prima masina de serie echipata full-electric de la BMW, pare sa fi fost realizata pentru demonstratiile ”de casa” ale fabricantului bavarez. Insa chiar si asa, experimentul apare drept un succes remarcabil, cu atat mai mult cu cat va sta la baza productiei altor modele viitoare, ale caror blocuri propulsoare vor ”neglija” pompa de benzina, in favoarea stecherului de la priza.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite