Product Lifecycle Management si Red Bull Racing – campioni mondiali in Formula 1

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 29.11.2010   |   
0 comentarii

Siemens verleiht Red Bull Racing Flügel / Siemens lends wings to12 echipe. 19 curse. 38 de masini pe circuit. 316 km/h viteza maxima pe circuitul din Abu Dhabi. 1:40.279 – cel mai rapid tur, tot la Abu Dhabi. Un singur campion mondial: Sebastian Vettel. O singura echipa castigatoare: Red Bull Racing. Iata si alte cifre: motor Renault V8 RS27-2010, inclinat la 90 de grade. 18.000 rotatii pe minut. 95 kg – greutatea motorului. 620 kg – greutatea totala a monopostului, cu tot cu pilot.

 

Desi precizia cifrelor e determinanta in succesul unui pilot de Formula 1, cel mai tanar campion mondial – germanul Sebastian Vettel a reusit la numai 23 de ani sa intreaca prin indemanarea si talentul dovedite intr-un sezon performantele a doi competitori legendari din Marele Circ: Mercedes-Benz si Ferrari. Bolidul Red Bull Racing, considerat de majoritatea expertilor FIA drept un nou apex tehnologic, a fost construit dupa cele mai inalte standarde din F1: rapid, performant, durabil.

 

Cand vorbesti despre monoposturile din Marele Circ, invariabil mintea iti zboara la componente din fibra de carbon si elemente de caroserie imbunatatite in tunelul aerodinamic. Ceea ce nu stiai e ca toate aceste componente sunt asamblate si puse in functiune de sisteme super-sofisticate. In cazul Red Bull Racing, acest sistem se cheama Product Lifecycle Management (PLM). Iata cum functioneaza: sa zicem ca ingineriii de la Red Bull Racing au de facut un nou eleron pentru viitorul monopost de Formula 1. Prin acest software ei proiecteaza eleronul. Apoi il testeaza in conditii extreme. Dupa unele imbunatatiri operate tot in programul Product Lifecycle Management, pot trimite proiectul eleronului in faza de productie, cu doar un singur click.

 

Ti-am relatat toate aceste lucruri pentru ca Formula 1 inseamna, mai mult decat spectacol, performanta! Pilotii din Formula 1 sunt considerati cei mai buni. Brandurile de anvelope isi testeaza produsele in Formula 1, inainte de a le introduce oficial pe piata. La fel si producatorii de uleiuri pentru motor. Daca PLM face fata standardelor inalte de precizie si timpi de executie, fii sigur ca poate programa si coordonatele unui utilaj industrial. Poate facilita operatiunile dintr-un spital mare, precum si functiile de transmitere a datelor obtinute de un dispozitiv de imagistica medicala, catre sectiile unde astfel de informatii pot face diferenta dintre viata si moarte. PLM poate face diferenta dintre mic si mare. Dintre foarte bun si excelent. Dintre repede si instantaneu. Din nou, cu doar un singur click.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite