Renault Fluence EV va fi fabricat in Turcia

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 23.11.2009   |   
4 comentarii

2009_11_16_Mediul_Inconjurator_Renault_Fluence_EV_va_fi_fabricat_in_TurciaPentru Renault, sansa de a deveni primul fabricant auto din lume care va produce in serie masini 100% electrice, in urmatoarele 18 luni, a devenit prioritate maxima!

 

Dupa succesul inregistrat anul acesta, la Salonul Auto de la Frankfurt, Renault a decis fabricarea in productie de serie a noului sedan Fluence EV, la fabrica OYAK-Renault Bursa din Turcia.

 

Aceasta decizie urmareste completarea portofoliului de modele Renault produse in Turcia, noua masina electrica urmand a fi asamblata pe aceeasi linie cu modelul Fluence care functioneza pe combustibili conventionali. In acest fel, Renault incearca sa-si asigure publicul de aparitia unei masini deloc scumpe, care va inregistra performante similare modelelor pe benzina sau motorina.

 

Conform comunicatului de presa emis de Renault, productia in serie a lui Fluence EV va incepe in 2011, primele piete vizate de fabricantul francez fiind Danemarca si Israel.

 

Noii proprietari de Renault Fluence EV vor avea posibilitatea de a alege unul dintre cele trei sisteme disponibile pentru incarcarea bateriei: o optiune de incarcare standard, una de incarcare rapida, precum si o optiune ‘Quick Drop’ care permite schimbarea bateriei uzate cu una noua, plina.

Comentarii

Vezi de ce Renault Kangoo Z.E. a castigat titlul ‘Van of the Year 2012’ « HitechPedia

[...] Kangoo este, practic, cel de-al doilea model pregatit de constructorii din Hexagon, dupa limuzina Fluence EV lansata anul trecut. [...]

29.11.2011

Marian

Da, interesant, nu ar fi primii in lume care iau un asemenea start, dar sa speram ca de data aceasta va supravietui.
Problema va fi infrastructura pentru alimentare cu energie si asta va fi o provocare.

25.11.2009

Hitechpedia

asa arata mai high tech :)

23.11.2009

Tatiana Iurco

Dragut, poate de culoare neagra ar fi mai eleganta? )

23.11.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite