Revelion ecologic la New York: sfera din Times Square este compusa din 32.256 de LED-uri

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 30.12.2009   |   
0 comentarii

30.12.2009_Revelion ecologic la New York33 de ore, 27 de minute si 4 secunde au mai ramas pana cand clinchetele paharelor de sampanie si retelele de telefonie mobila supra-solicitate vor anunta inceputul lui 2010. Un inceput in care ne dorim sa fim mai buni, sa realizam ceea ce n-am reusit in 2009 si sa bucuram de evenimentele placute pe care ni le rezerva noul an.

 

Pentru a se asigura ca vor pasi in Anul Nou cu dreptul, edilii newyorkezi le-au pregatit miilor de petrecareti care se vor aduna de Revelion in Times Square o surpriza ecologica. Sfera care va cadea in noaptea de Anul Nou va fi compusa din 32.256 de LED-uri, 2.668 de cristale si va avea o inaltime de 3,6 metri!

 

Tot acest aranjament permite afisarea a peste 16 milioane de culori in miliarde de texturi si modele pentru momentul magic din noaptea de Anul Nou, in Times Square.

 

Tehnicienii care au construit sfera au apreciat un consum de energie cu 20% mai mic decat in cadrul evenimentului din anul precedent si comparabil cu cel al unor cuptoare din doua locuinte.

 

Pentru intregul eveniment care precede lansarea acestei sfere, necesarul de 32.000 wati/ora este asigurat de Duracell. Nu, nu pe baza de baterii de unica folosinta. Ci dupa modelul bradului cu LED-uri de la COP15, in centrul Copenhagai, prin montarea unor biciclete care transforma energia mecanica dezvoltata de ciclisti voluntari in energie electrica.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite