Roehr eSuperbike: senzatii electrizante, pe doua roti!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 20.01.2010   |   
0 comentarii

roehr_esuperbikeO motocicleta sport inseamna mai mult decat betia vitezei si a vizualizarii unui turometru nervos dat peste cap. Senzatiile pe care le traiesti pe sa in timp ce accelerezi sunt unice: sunetul agresiv al motorului de sub tine, vantul care iti izbeste casca cu duritatea unui perete de beton la peste 275 km/h, acrobatiile pe care acest vehicul pe doua roti ti le permite, precum si agilitatea in trafic – sunt motive pentru care merita sa-ti cumperi o astfel de motocicleta.

 

SUA n-a avut niciodata un brand de motociclete sport destinat productiei in serie, pana in anul 2000. Iata ca acum, dupa 10 ani de la lansare, Roehr Motorcycles a lansat in productie de serie prima motocicleta americana sport din lume, cu motor 100% electric. Denumita Roehr eSuperbike, bolidul pe doua roti dezvolta 96 CP si atinge o viteza maxima de 240 km/h. Pornind de pe loc, Roehr eSuperbike atinge 100km/h in 3.0 secunde, performante comparabile cu cele inregistrate de Suzuki GSX-R 750 si Honda CBR 600 RR.

roehr_esuperbike_2 

Roehr eSuperbike functioneaza pe baterii litiu-fostfat de fier importate din China. Potrivit declaratiilor lui Walter Roehrich, proprietarul brandului, ceea ce atrage la aceasta motocicleta este senzatia traita in sprinturi. Intrucat eSuperbike nu are ambreiaj si nici trepte de viteza precum o motocicleta sport obisnuita, accelerarile sunt spectaculoase, iar vehicului e usor de manevrat, protejand astfel mediul inconjurator.

 

Construit pe platforma lui Roehr 1250sc, eSuperbike va debuta anul acesta, in luna mai, in cursa de pe Infineon Raceway California (SUA) a campionatului mondial TTXGP Motorcycle Green Grand Prix.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite