S-a deschis prima sala de fitness alimentata cu energie solara!

Autor: admin   |   
Data: 10.11.2010   |   
2 comentarii

2010_11_10 Solar Gym 1Televizorul. Ultima frontiera. Iata marele obstacol al angajatului obisnuit cu burtica plina, leafa de criza si bonuri de masa lunare care, inainte de a-si trage berea in fata LCD-ului, la meci, ar putea inlocui telecomanda cu bicicleta medicinala. Sau sa mearga acolo unde probabil niciuna dintre rudele lui de gradul I si II n-au mai fost vreodata: la sala! Sa isi exploreze limitele si sa traga de fiare pentru o sanatate mai buna. Am pus punct si deja la acest recent semn de punctuatie, multi apasa pe x-ul din coltul dreapta-sus al ecranului. Altii, mai putini, isi aprind tacticosi o tigara. Arhitectul Jean Marc Rivet a pus virgula si a construit prima sala de fitness alimentata cu energie solara, din lume. Nu la noi. Deocamdata acolo, la el. In Franta lui natala.

 

Probabil animat de geniala idee de a da la pedale pana i se aprinde becul (la propriu), arhitectul nostru a montat panouri fotovoltaice pe plafon si unul dintre peretii laterali ai constructiei din imaginile alaturate. Mai mult soare, mai multa energie in sala. Mai multa energie din resurse regenerabile, clienti mai multumiti. Simple calcule matematice care dau bine la tonusul fiecarui trecator doritor de mai multa actiune zilnica, intru propria-i sanatate.

 

Pe langa ingenioasa idee aplicata in constructia acestei sali de fitness, Jean Marc Rivet a amenajat si un spatiu verde pe terasa cladirii. In felul acesta, doritorii de miscare isi pot petrece micile pauze dintre exercitii afara, la aer curat. Asta in timp ce cladirea in cauza beneficiaza si de o izolatie termica moderna si, in acelasi timp, accesibila.

 

Inca un lucru: pe langa functionalitatea de peste zi, panourile fotovoltaice asigura si iluminarea nocturna a edificiului, fara ca proprietarii salii de fitness sa mai aiba grija facturilor la electricitate. Revenind pe plaiuri mioritice, o astfel de idee n-ar fi imposibil de implementat daca administratorii salilor de fitness ar intelege corect avantajele energiei electrice provenite din resurse regenerabile. De la micile sali de cartier la locatiile de marimea WorldClass si IDM, sursele de energie eco-friendly ar putea tine in priza o afacere sanatoasa, pe bani mai putini. Poate ca la inceput dai mai mult. Dar, pe termen lung, ai clienti mai multi si mai satisfacuti.

 

2010_11_10 Solar Gym 2

Comentarii

Cea mai inalta cladire verde din lume: Taipei 101 « HitechPedia

[...] Vezi cum arata prima sala de fitness din lume, alimentata cu energie solara! [...]

23.07.2013

Andreea Florea

Este o investitie pe termen lung, cu costuri ridicate insa si cu sanse mari de succes. Poate se inaugura si in Romania o astfel de sala. Sunt convinsa ca ar fi un punct de pornire pentru multe investitii profitabile (mai ales ca sunt si fonduri europene indreptate spre acest domeniu). In plus, se asigura o dezvoltare durabila, pe care se pune mult accent in ultima perioada.

12.11.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite