Sageata albastra in Rusia: 58 de trenuri Desiro pentru Jocurile Olimpice de Iarna din 2014!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 27.01.2010   |   
3 comentarii

2010_01_27_Jocurile Olimpice din RusiaCel mai mare eveniment sportiv din 2014 organizat la Sochi, in Rusia, va aduce in prim-plan doua premiere importante in istoria Jocurilor Olimpice: preocuparea organizatorilor pentru protectia mediului inconjurator si utilizarea inteligenta a energiei.  

 

RZD – Caile Ferate Ruse si Siemens au incheiat deja un contract pentru livrarea primelor 38 de trenuri electrice Desiro destinate transportului regional de calatori, cu ocazia marelui eveniment sportiv din 2014.

 

Avand cea mai larga retea feroviara din Europa, Caile Ferate Ruse vor opera in total 54 de trenuri electrice modulare Siemens Desiro – destinate transportului atletilor si spectatorilor de la Jocurile Olimpice de Iarna din Rusia dinspre si catre aeroport, Olympia Park si celelalte locatii sportive.

 

Disponibile in motorizari diesel si electrice, trenurile Desiro pot atinge viteze de pana la 160 km/h, in cele mai optime conditii de transport pentru pasageri. Un factor determinant in acest program de achizitie desfasurat de operatorul feroviar rus consta in tehnologia de ultima generatie implementata de Siemens pe aceste trenuri si care corespunde normelor europene de interoperabilitate.

 

RZD a efectuat deja comanda ferma pentru primele 38 de unitati care vor fi produse la Krefeld, in Germania si care vor fi puse in functiune abia in toamna lui 2013. Conform contractului preliminar, restul de 16 trenuri din totalul de 54 comandate vor fi construite partial la nivel local, in Rusia.

 

Acum hai sa dezvaluim misterul! Trenurile Desiro sunt de fapt garnituri de tip Sageata albastra care sunt operate in Romania. Apartinand unei noi generatii de vehicule pentru sistemele usoare cu transport pe sine, aceste garnituri modulare au devenit tot mai raspandite in Europa, datorita consumului inteligent de combustibili si a timpului de acceleratie rapid care le recomanda pentru transportul pe distante scurte intre statii.

Comentarii

ema

minunata istorisire

14.11.2011

Hitechpedia

Ion, ne bucuram ca ne urmaresti si te mai asteptam cu vesti proaspete, pe Hitechpedia.ro. Iata si informatiile solicitate:

Consumul unui automotor Sageata albastra depinde in functie de utilizare, la fiecare operator. Orientativ, la CFR consuma aprox. 60 litri / 100 km, in conditii de automotor plin (adica toate cele 123 de locuri sunt ocupate).

Viteza maxima a unui automotor Desiro (Sageata albastra operata de CFR) este de 120 km/h.

14.01.2011

ion

ma pasioneaza sagetile din romania.dar nu stiu nimic despre consumurile de carburant si performantele lor in exploatare.cine ma ajuta

13.01.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite