5 by peugeot

Salonul Auto de la Geneva. 5 by Peugeot – un nou prototip de limuzina hibrid

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 16.02.2010   |   
0 comentarii

In perioada 4 – 14 martie 2010, editia cu numarul 80 a Salonului Auto de la Geneva va dezvalui in fata publicului cele mai importante premiere auto si cele mai futuriste prototipuri din aceasta industrie. Deja printre favoritii celui mai mare targ auto din Elvetia, francezii de la Peugeot pregatesc lansarea conceptului realizat pentru noua limuzina 508.

 

Denumit 5 by Peugeot, prototipul evidentiaza preocuparea producatorului francez pentru mediul inconjurator, precum si un consum cat mai economic fara a sacrifica nivelul ridicat de confort al pasagerilor. Beneficiind de tehnologia Hybrid4, limuzina are sub capota un motor diesel de 2.0 litri Hdi si 163 CP, precum si un motor electric care dezvolta 37 CP.

 

In total 200 CP disponibili la un nivel de consum de 3,8 litri/100 km si emisii de dioxid de carbon de 99 grame/km. Pentru calatoriile in oras, inginerii de la Peugeot au precizat ca poate fi folosit doar motorul electric, caz in care nivelul emisiilor este redus la zero.

 

Avand elemente de design preluate de la Citroen C6, 5 by Peugeot dispune de blocuri optice cu LED-uri si jante de 19 inci. Reprezentantii brandului francez au declarat ca tehnologia Hybrid4 va debuta in productia de serie pentru modelul 3008, in 2011. Ulterior, aceasta tehnologie eco-friendly va fi disponibila si pentru noua gama 508 dezvoltata din prototipul 5 by Peugeot.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite