Samsung a lansat oficial primul netbook cu panouri solare, din lume

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 28.06.2011   |   
0 comentarii

Samsung NC215SIncredibil, dar adevarat! Inovator si totodata previzibil! La nici o luna dupa ce am detaliat despre primul prototip de laptop care se incarca direct de la soare, iata ca a aparut si exemplarul destinat productiei de serie. Pana cand se vor dezmetici brandurile mari ale portabilelor inteligente, Samsung a spart gheata cu netbook-ul NC215S.

 

Cu o diagonala de numai 10 inch, netbook-ul este de fapt unul hibrid, care îmbina puterea furnizata de panoul fotovoltaic din spatele ecranului cu bateriile conventionale. Rezultatul este spectaculos: o autonomie de 14,5 ore. 

 

Daca e sa luam in considerare doar capacitatea mini-panoului solar, asistam la o performanta de invidiat: pe langa faptul ca se incarca automat ori de cate ori e lasat la soare, doua ore de expunere la lumina solara ii asigura o ora de functionare.

 

In alta ordine de idei, Samsung NC215S devine companionul perfect pentru internautii dornici de escapade in natura, care nu concep sa iasa nici macar pentru cateva minute din mediul online. Deocamdata, insa, doar la Moscova, prima piata vizata de producatorul sudcoreean.

 

Ca si date tehnice, Samsung NC215S ascunde in spatele ecranului LED un procesor Atom N570 cu 1 GB RAM. Chiar si pretul suna tentant pentru acest gadget: 400 de dolari SUA sau 13.999 de ruble rusesti.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite