Sapte dintre greii industriei auto au batut palma pentru standardul de alimentare a masinilor hibrid

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 17.10.2011   |   
0 comentarii

ev chargerDiferenta dintre industria auto si politica este ca, in cazul partidelor, orice protocol e supus subiectivismului de partid. In cazul marilor jucatori de pe piata autoturismelor, un astfel de acord are toate sansele sa dureze pe termen lung si, fara doar si poate, sa duca la dezvoltarea de platforme auto inteligente, spre folosul cumparatorilor.

 

Concret, sapte dintre cei mai mari producatori de automobile din lume au cazut la un acord istoric: acela de a integra in modelele fabricate alimentatoare pentru bateriile Li-Ion, cu aceleasi caracteristici tehnice. Bineinteles, e vorba despre masinile electrice si hibrid. Cei sapte grei sunt Audi, BMW, Volkswagen, Porsche, Ford, General Motors si Daimler.

 

Protocolul, denumit HomePlug Green Phy permite incarcarea masinii folosind acelasi tip de alimentator electric. Prin aceasta standardizare, fabricantii auto economisesc bugete substantiale pentru adaptarile tehnice la standardele statiilor de alimentare si, cel mai important, conducatorii auto nu mai au de ce sa-si piarda timpul cautand statii electrice anume pentru masinile lor.

 

Unde duce un asemenea protocol? In primul rand, fiecare dintre producatorii auto mai sus mentionati vor cauta sa-si personalizeze solutiile de economisire a energiei electrice, in privinta vitezei de alimentare si a autonomiei masinii. Manusa aruncata de acordul HomePlug Green Phy ii vizeaza si pe proprietarii statiilor auto, care vor fi nevoiti, la randul lor, sa-si diversifice portofoliul de resurse energetice regenerabile.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite