Secretele unui Mission R

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.01.2011   |   
0 comentarii

2011_01_12 Mission R_mainOricat ar fi de spectaculoase, pasiunile motorizate pe doua roti nu sunt pentru oricine. Echipamentul, puterea pe care o ai disponibila sub sa, traficul, carosabilul, toate contribuie la nivelul de placere exponential mai mare fata de orice ai fi incercat pana in acel moment. Iata o posibila explicatie pentru care o buna parte dintre motociclistii incepatori sau mai experimentati se avanta asupra motoarelor supersport, inainte de a se da pe unele mai versatile si chiar mai permisive.

 

Adepti fara voie ai zicalei ”ori la bal, ori la spital”, americanii de la Mission Motors au dat frau liber fanteziilor cu multi cai putere pe doua roti, dar intr-o maniera aparte. Obsedati de viteza, dar constienti de impactul pe care un bolid cu ghidon il poate avea asupra mediului inconjurator, specialistii in motoare despre care vorbeam mai devreme au lansat Mission R – motorul supersport electric care poate atinge viteza maxima de 256 km/h in doar o singura treapta de viteza.

 

Marele secret al Mission R-ului consta in faptul ca dispune de un motor electric in trei faze, care dezvolta 14.4 Kwh sau 141 CP, totul ambalat intr-o carcasa mai compacta chiar si decat cea a unei sportive de 600cc.

 

Daca ne gandim la cavalerii in ”armuri” de piele si cu ghidon, din zilele noastre, aparitia unui Mission R in prima linie a incercarilor care nu trebuie ratate poate surescita un anume interes in randul celora care inteleg importanta protejarii mediului inconjurator si promoveaza o conduita responsabila in trafic.

 

Tinand cont ca dintr-un plin de Honda CBR 600 RR faci cam trei sferturi de Autostrada Sorelui daca te bazezi pe cat te tine motorul in viteza maxima, cu un Mission R lucrurile sunt putin mai complicate. Doar putin. Bazaitul nervos al sportivei electrice poate ceda din lipsa de curent, taman cand ti-e viteza mai draga. Din acest motiv, bateriile au fost gandite astfel incat sa poata fi schimbate rapid. Asta, bineinteles, daca le poti gasi la fiecare colt de strada.

 

2011_01_12 Mission R_2

 

2011_01_12 Mission R_3

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite