Senzorii radio pot functiona fara surse externe de electricitate

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 10.03.2010   |   
1 comentarii

2010_03_09_Batteryless devicesCe-ai zice daca dispozitivele avansate concepute pentru diverse masuratori ar functiona fara baterii si fara cabluri de alimentare? Probabil ca astfel de sisteme inca par desprinse din filmele SF. In realitate, aceste dispozitive autonome functioneaza deja.  Nu au nevoie de surse externe sau temporare de electricitate pentru ca isi pot ‘fabrica’ singure energia necesara pentru a functiona in parametri optimi.

 

Secretul consta in montarea de senzori radio care pot asimila energia din mediul inconjurator. Fie ca e vorba de vibratii, energie solara, vant sau fluctuatii de apa, acesti senzori dezvoltati de Siemens Corporate Technology convertesc energia captata in electricitate care este apoi folosita doar pentru buna functionare a acelui aparat.

 

Designul noilor senzori este personalizat in functie de conditiile de mediu in care urmeaza sa fie amplasati. Pentru fabricarea lor sunt luati in considerare factori precum cele mai importante surse ecologice de energie disponibile in noua locatie, functiile pe care le va indeplini, dar si protocoalele radio cu ajutorul carora vor functiona acesti senzori.

 

La ce folosesc noii senzori radio? Vei fi surprins sa afli multitudinea de utilitati! Noul model de senzori fabricati de Siemens Corporate Technology pot masura diversi parametri  in zonele unde amplasarea de surse de curent electric este imposibila. Pot fi utilizati in meteorologie, unde conditiile de vreme permit functionarea nesatisfacatoare a dispozitivelor electrice. Bineinteles, pot fi utilizati chiar si in mediul industrial, contribuind astfel la reducerea drastica a consumului de energie electrica din exterior.

 

Inca o arie de aplicabilitate pentru noii senzori radio vizeaza santierele de constructii industriale, unde verificarea standardelor de constructie pentru cladiri si chiar monitorizarea sistemelor de aer conditionat ar putea fi efectuate cu costuri mici de electricitate.

Comentarii

Vali

caut schema electronica a unui receptor radio fara sursa de curent.

2.06.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite