Shanghai Expo 2010. Solutii pentru un mediu mai curat

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.05.2010   |   
1 comentarii

Hai-BaoDe 1 mai, toata Romania a petrecut muncitoreste. Cine a dorit sa incerce gradele marii la rece, pe propria piele, a luat calea Autostrazii Soarelui si mai departe, pana spre Vama Veche. Iubitorii de drumetii montane si aer curat la altitudine au luat cu asalt statiunile de pe Valea Prahovei. Bucurestenii care ori nu au fost pe faza cu rezervarile, ori doar si-au dorit un gratar cu prietenii apropiati undeva, la curte, au petrecut la fel de bine aceasta sarbatoare bine inradacinata in calendarul de petreceri si evenimente speciale din viata romanilor.

 

La aproximativ 8.020 de kilometri de Bucuresti, conationalii nostri prezenti in ”Marul Verde” – standul Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai au inaugurat arsenalul de traditii populare, valori romanesti si ambitioase planuri de dezvoltare in fata a aproximativ 400 de vizitatori nerabdatori sa paseasca in Greenopolis.

 

Au fost intampinati traditional cu paine cu sare si tuica de Baia Mare. Au facut cunostinta cu operele lui Dinu Lipatti, Sergiu Celibidache, George Enescu, Constantin Brancusi si alti mari maestri ai culturii romanesti. Dar cel mai interesant lucru consta in faptul ca Expozitia Mondiala de la Shanghai, locul unde se afla Greenopolisul romanesc, reprezinta un oras cultural de sine statator si totodata cea mai mare expozitie organizata vreodata.

 

Toate cele 20.000 de expozitii si vernisaje pregatite pentru Expozitia Mondiala de la Shanghai au loc pana pe 31 octombrie 2010, pe o suprafata de aproape 5,3 kilometri patrati. Un mic si important amanunt: cladirile, infrastructura si sistemul de iluminat in noul oras cultural din inima Shanghaiului sunt asigurate de Siemens. Asta inseamna statii pentru transport public civilizat la mai putin de 500 de metri, indiferent de zona Expozitiei Mondiale de la Shanghai in care te afli, acces facil la patrimoniile culturale ale celor aproape 200 de expozanti din toata lumea si emisii de dioxid de carbon drastic reduse.

 

Romania

Comentarii

Tweets that mention Shanghai Expo 2010. Solutii pentru un mediu mai curat « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Solutii inteligente pentru un mediu mai curat – http://www.hitechpedia.ro/shanghai-expo-2010-solutii-pentru-un-mediu-mai-curat/1361.html [...]

4.05.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite