Siemens, Daimler si BMW construiesc un prototip electric pentru Universitatea Tehnica din Munchen

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.05.2012   |   
0 comentarii

tutiO masina electrica placuta de condus in fiecare zi si cu un consum minim de energie. Iata, pe scurt, care este cea mai mare si mai recenta ambitie a cercetatorilor de la Universitatea Tehnica din Munchen, care beneficiaza, mai nou, de sprijinul financiar al Ministerului Educatiei din Germania.

 

Botezat Vision.M, prototipul compact cu priza la publicul preocupat de protectia mediului inconjurator este preconizat drept unul cu masa totala de 400 de kilograme, fara acumulator. Deci un vehicul suficient de usor astfel incat sa poata fi propulsat de un motor electric de 15 kW.

 

Cu tot cu acumulator, greutatea masinii ar trebui sa ajunga pe la 500 kg. Totodata, conceptul urmeaza sa fie dotat cu blocuri optice LED si un design interior sportiv. De asemenea, in locul tabloului de bord va fi montat un touchpad care include toate optiunile functionale si de divertisment de care soferul are nevoie.

 

Cu toate ca nu a fost anuntata inca data lansarii pe strazile nemtesti, marele eveniment este preconizat pentru finele anului in curs. Mai departe, nu putem sa ne asteptam decat la un pas important in fata pentru vehiculele electrice, materializat in aceasta masina. Si asta cu atat mai mult cu cat, la dezvoltarea proiectului, participa cativa dintre cei mai mari jucatori din industria auto mondiala: BMW Group, Daimler, TUV SUD si, bineinteles, Siemens.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite