Vezi ce loc ocupa Bucurestiul in Indexul Verde al oraselor din Europa

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 04.04.2012   |   
0 comentarii

bucurestiPentru inceput, afla ca orasul de frunte al Danemarcei, Copenhaga, este ‘cel mai verde’ oras din Europa, urmat de Stockholm, Oslo, Viena, si Amsterdam. Acesta este rezultatul unui studiu unic din punctul de vedere al dezvoltarii durabile realizat in 30 de orase in 30 de tari europene si prezentat de Siemens la Conferinta ONU pentru Schimbari Climatice in capitala daneza.

 

Studiul evalueaza cele 30 de orase sub opt categorii: emisii CO2, Energie, Cladiri, Transporturi, Apa, Deseuri si Folosirea terenurilor, Aer si Guvernanta ‘Verde’.

 

In Indexul Verde al Oraselor din Europa, Bucurestiul s-a clasat pe locul 28 in clasamentul general, ocupand urmatoarele locuri: categoria emisii CO2  – locul 24, categoria Energie – locul 23, categoria Cladiri – locul 21, categoria Transporturi – locul 28, categroria Apa – locul 28, categoria Deseuri si Folosirea terenurilor – locul 28, categoria Aer – locul 27 si categoria Guvernanta ‘Verde’ – locul 30.

 

Complexitatea Indexului Verde al Oraselor din Europa este unica. Cele opt categorii se bazeaza pe 30 de indicatori individuali — 16 dintre acestia sunt cantitativi (de exemplu consumul de apa si de energie per cap de locuitor, rata de reciclare si de folosire a transportului public) si 14 calitativi (de exemplu reducerea tintelor de emisii CO2, standarde de eficienta pentru cladiri sau sprijinirea masurilor de protectie a mediului).

 

Economist Intelligence Unit a dezvoltat Indexul si a intocmit raportul in cooperare cu Siemens. Studiul include de asemenea portrete detaliate ale oraselor ce prezinta punctele forte si slabe ale fiecarui oras, in acelasi timp punand in evidenta initiative locale din care alte orase pot invata.

 

Indexul Verde al Oraselor din Europa este al treilea studiu efectuat de Siemens pana in prezent in seria cercetarilor in domeniul dezvoltarii durabile — dupa rapoarte despre sustenabilitatea oraselor Londra si Munchen.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite