poza1

Siemens testeaza primele retele electrice pentru camioane

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.09.2012   |   
1 comentarii

Vehiculele de tonaj greu sunt una dintre principalele surse de poluare in traficul auto. Pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon generate de transportul terestru de marfa, specialistii de la Siemens au creat o linie electrica speciala pentru camioane.

Linia este similara cu cele pentru troleibuz, vehiculele grele conectandu-se la aceasta prin intermediul unor captatori. Proiectul se afla deja in faza de testare, intr-un perimetru special amenajat in nordul Berlinului.

Daca pe distante lungi, solutia isi poate dovedi usor eficienta privind reducerile de emisii de dioxid de carbon, in lipsa liniilor electrice soferii pot comuta blocul motor pe propulsia diesel. Totodata, sistemul de motorizare hibrida diesel este convenabil si pentru manevrele de parcare a acestor camioane.

Captatorii se pot cupla si decupla pana la viteza de 90 km/h, fara sa afecteze in vreun fel tinuta de drum a camionului. Conceptul face parte din proiectul ENUBA, destinat electromobilitatii vehiculelor comerciale grele si reducerea impactului lor asupra mediului inconjurator, in zonele foarte populate.

Comentarii

florin

bravoooooo!!!!!

8.11.2012

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite