Sir Richard Branson si-a comandat primul avionul subacvatic eco-friendly

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.02.2010   |   
0 comentarii

2010_01_03_Necker NymphDupa lansarea catre o afacere de succes in viitor cu Virgin Galactic si turismul spatial, excentricul multimiliardar Sir Richard Branson pregateste si un mijloc de transport inovator pentru turismul subacvatic. In cazul de fata este vorba despre Necker Nymph, primul avion subacvatic din lume destinat transportului comercial de pasageri. Modul de functionare este simplu: pluteste pe apa asemenea unui hidroavion, iar la ‘decolare’, in loc sa ia altitudine, se scufunda pana la o adancime maxima de 30 de metri.

 

Desenat si construit de inginerul Graham Hawkes de la Hawkes Ocean Technologies, Necker Nymph are trei locuri si se deosebeste fundamental de submarine. Cata vreme submarinele se scufunda folosind balastul de la bord, Necker Nymph ia adancime folosind doar portanta creata de aripi.

Pentru temerarii care isi doresc sa exploreze mediul subacvatic la bordul acestui ingenios vehicul, Necker Nymph va fi ancorat pe insula Necker – cumparata mai demult de Richard Branson si va putea fi pus la dispozitia turistilor contra unei sume ‘simbolice’ de 25.000 de dolari pe saptamana. In pret intra cursurile de scuba diving, precum si elemente teoretice de siguranta si pilotaj submarin.

 

Un alt element foarte important al avionului subacvatic comandat de Richard Branson consta in impactul avut fata de mediul inconjurator. Flotabilitatea foarte buna a lui Necker Nymph elimina riscul de a distruge recifurile de corali din zona, iar nivelul scazut de decibeli asigura un impact aproape de zero asupra mediului acvatic.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite