poza1

Sistem inteligent de eTicketing pentru calatoriile tale zilnice

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 24.10.2012   |   
0 comentarii

Din Drumul Taberei pana-n Piata Rosetti din Bucuresti schimbi un tramvai si doua linii de metrou. Din Titan pana-n Piata Victoriei, in cel mai fericit caz schimbi un autobuz, un tramvai si o linie de metrou. Daca vii din tara, automat mai incluzi in traseul tau si o calatorie cu trenul. Pentru ca drumurile tale sa fie mai placute, Siemens a lansat un sistem modern de eTicketing, care a fost prezentat la ITS World Congress din Viena.

 

 

Practic acest sistem demonstreaza cat de usor este sa iti planifici o calatorie, cu ajutorul unui simplu card inteligent. Platesti doar pentru cursele pe care le folosesti, iar factura pe care o primesti acopera orice, de la bilete de tren, la tichete de parcare sau inchirerea de biciclete.

 

 

 

Cartela propusa de Siemens e de marimea unui card bancar si contine un cip activ RFID (radio-frequency identification chip). Aceasta solutie le permite tuturor calatorilor sa foloseasca mijloacele de transport in comun intr-un mod cat se poate de flexibil, indiferent de numarul operatorilor de rute sau retelele utilizate.

 

 

Pe langa sistemul de carduri inteligente, Siemens livreaza si sistemul de plata eTicketing. Astfel, vanzarea si plata biletelor este gestionata printr-un sistem Ptnova creat pe platforma SAP, care poate fi integrat cu usurinta in sistemele IT ale companiilor care se inscriu la acest program.

 

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite