Sistemele inteligente de identificare duc la comenzi executate impecabil

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 14.01.2010   |   
0 comentarii

RFID_1Sa zicem ca vrei sa-ti cumperi un Volkswagen Golf Plus VI nou-nout. Mergi la cel mai apropiat showroom Volkswagen si incepi sa alegi. Prima optiune – varianta de echipare. Ai trei alternative disponibile: Trendline, Comfortline si Highline. Ce combustibil doresti pentru noua ta masina? Benzina sau Diesel? Care dintre cele 10 tipuri de motorizare iti surade cu adevarat? Dar transmisia, din cele trei disponibile? Dupa cum observi, inca nu am vorbit despre dotarile optionale, culoarea caroseriei si tapiteria masinii pe care urmeaza sa o comanzi. Si totusi, de unde ai garantia ca alegerile tale vor fi materializate in masina pe care o achizitionezi?

 

Raspunsul este foarte simplu: dupa ce ai plecat din showroom multumit de alegerile facute, comanda ta este procesata si trimisa catre fabricant. Acesta ordoneaza optiunile tale printr-un sistem inteligent de identificare a materialelor ce urmeaza a fi folosite, iar masina pe care o vei conduce intra pe banda de asamblare.

 

In ziua de astazi, numarul de optiuni pe care le poti include in comanda unei masini este atat de mare, incat ar fi nerentabil sa tii un stoc de vehicule astfel realizate, disponibile spre vanzare. Tot sistemul de procesare a comenzii si asamblare a masinii este facut automat si monitorizat de un sistem cu cititoare RFID de la Siemens. Acesta sincronizeaza datele din optiunile exprimate de tine si comenzile facute ulterior de catre producatorul masinii, astfel incat comanda ta sa fie executata rapid si impecabil.

RFID_2

Capabilitatile cipurilor RFID sunt determinate de frecventa transmisiunii. Aceasta frecventa variaza intre 125 KHz si 2.45 GHz. In aceasta cursa contra cronometru a datelor de la beneficiar la fabricant si inapoi intra raza de acoperire a antenelor folosite, imunitatea sistemului la tot felul de interferente, precum si capacitatea de memorie a tuturor subansamblelor mentionate. Toate aceste coordinate depend de frecventele pe care sunt transmise.

 

Viitorul suna si mai bine! In conditiile unei economii ‘inundate’ de produse contrafacute, cipul RFID premiat la EuroID 2009 va putea verifica extrem de repede datele de productie a unui bun oferit spre comercializare si, implicit, va determina imediat autenticitatea produsului.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite