Skoda beneficiaza de energie regenerabila pentru standul amenajat in cadrul Salonului Auto de la Paris

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 11.10.2010   |   
0 comentarii

2010_10_11 Standul Skoda_1Intrebat de un reporter, Al Gore – cel de-al 45-lea vicepresedinte al SUA si totodata detinator al unui Premiu Nobel pentru Pace – a spus ca solutia cea mai buna pentru promovarea energiei provenita din surse regenerabile consta in renuntarea la consumul de combustibili fosili. Neintrebati de nimeni, oficialii Skoda au realizat cel mai eco-friendly stand de la Salonul Auto de la Paris 2010. Standul cu pricina a fost construit in vederea lansarii modelului Octavia Green E, reprezentand a doua generatie GreenLine din portofoliul fabricantului ceh. Acelasi stand beneficiaza de energie electrica 100% regenerabila, provenind de la vizitatorii salonului. Cum? Secretul consta in traficul din zona standului si un pic de interactivitate!

 

 

In jurul break-ului 100% electric prezentat la Paris, reprezentantii Skoda au montat o podea compusa din mai multe elemente sensibile la greutatea vizitatorilor care se apropie de masina. Fiecare element transforma presiunea la care e supus in energie electrica pentru stand. Mai multi vizitatori, mai multa electricitate. Curiosii pot vedea pe un panou cu afisaj LED energia de care beneficiaza standul, in timp real. Doritorii se pot plimba de jur-imprejurul masinii, dezvoltand, la pas, mai multa energie regenerabila.

 

Pentru vizitatorii extenuati de atatea informatii tehnologice si dovezi reale de inovatie in spiritul promovarii surselor de energie verde, a fost creata o zona de relaxare. Bineinteles, tot cu o amprenta verde. Este vorba despre un culoar de plante verzi, reale, care asigura probabil cel mai curat aer de la Salonul Auto de la Paris. Dotat cu Internet Wi-Fi, precum si facilitati media, spatiul verde de la standul Skoda reprezinta zona perfecta de unde masinile pot fi admirate fara a renunta la avantajele oazei de natura indoor.

 

Revenind la varful de lance al fabricantului ceh, Skoda Octavia Green E are un motor electric si plafon prevazut cu panouri fotovoltaice, care alimenteaza optiunile electrice si electronice de la bordul masinii, fiind totodata unul dintre cele mai avansate modele propuse de brandul auto subsidiar Volkswagen Group.

 

2010_10_11 Standul Skoda_2 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite