Smart ForTwo Electric Drive e gata pentru lansarea de la Frankfurt

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 24.08.2011   |   
0 comentarii

Smart ForTwoNoi am mai scris despre micul Smart ForTwo in versiunea de priza. La vremea aceea era doar un concept. Si, de ce nu, un delicios condiment de marketing pentru fabricantul de compacte si minicompacte europene. Iata ca de data asta cel mai mic Smart din lume, ForTwo Electric Drive a fost prezentat in forma lui finala, gata pentru productia in serie care va fi lansata la finele acestui an.

 

Pentru inceput avem asa: 74 de cai putere electrici, pusi in miscare de un motor de 55 kW. Ca si performante, micul citadin atinge 120 km/h si prinde suta in vreo 13 secunde. Deloc suficient pentru un sprint energic intre doua semafoare.

 

Cu autonomia bateriei, problema e la fel de delicata ca si la alte masini electrice similare. Doar 140 de kilometri pot fi parcursi cu un plin. Asta, bineinteles, dupa ce i-ai tinut bateria la incarcat toata noaptea de dinainte.

 

Si-acum revenim la problema spinoasa a infrastructurii pentru noile automobile cu priza. Pe langa faptul ca pretul de achizitie e suficient de piperat astfel incat sa dea bine la publicul premium tintit, viitorii proprietari de ElectricDrive vor fi pusi in neplacuta situatie de a ramane frecvent in mijlocul drumului, cu bateria goala.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite