poza1

SmartSenior – solutii inteligente de asistenta pentru pensionari

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 07.06.2012   |   
0 comentarii

Ce vei face peste 30-40 de ani, cand te vei numara printre pensionarii secolului XXI? Te vei da pe net? Vei sta pe Facebook? Unde ai sa te plimbi? Ce ai sa citesti? Cum iti va fi monitorizata starea de sanatate? La cine vei apela in caz de urgenta?

Iata numai sapte intrebari la care eu, personal, n-am gasit inca raspunsuri realiste. Dar spre deosebire de mine, specialistii care lucreaza la proiectul SmartSenior, au gasit deja solutii inteligente, dintre care multe pot fi aplicate imediat.

Inovatiile testate in acest proiect vizeaza integrarea sistemelor de comunicatii si a serviciilor intr-un singur dispozitiv. Totodata, acest aparat trebuie sa poata asigura asistenta in caz de urgent, sa controleze sistemele termice si electrice din casa cu un singur buton, sa asigure accesul la retelele sociale si, bineinteles, sa te puna in legatura directa cu un medic, ori de cate ori ai nevoie.

De la inceputul primaverii, pe o perioada de trei luni, locuintele a 35 de pensionari din Potsdam, Germania, au fost echipate cu conexiune rapida la Internet si sistem Ambient Assited Living (AAL) Home Gateway cu senzori de miscare in fiecare camera. Toate aceste utilari sunt afisate pe un ecran cu interfata SmartSenior, accesibil direct din fotoliu.

Noutatile nu se opresc aici. Niste senzori speciali amplasati pe geamuri detecteaza daca ferestrele sunt sau nu deschise. Un alt senzor motat pe tavan colecteaza informatii despre temperatura ambientala, intensitatea luminii din interior, precum si eventualele scurgeri de gaze. In plus, toti senzorii functioneaza autonom, trimitand in timp real datele colectate catre interfata SmartSenior.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite