Solutii de criza pentru diminuarea efectelor incalzirii globale

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 11.11.2009   |   
4 comentarii

2009_11_11_Efectele_globalizarii_Solutii_de_criza_pentru_diminuarea_efectelor_incalzirii_globalePotrivit specialistilor financiari din Marea Britanie, efectele incalzirii globale pot inrautati criza financiara.

 

Potrivit declaratiilor lui Nicholas Stern, un fost expert financiar al Trezoreriei Marii Britanii, asa cum majoritatea statelor civilizate oscileaza intre masuri de stabilizare financiara si majorarea rapida a cheltuielilor fiscale pentru redresarea economiei, sunt necesare masuri similare in vederea promovarii cat mai multor proiecte verzi cu scopul de a reduce emisiile de carbon din atmosfera.

 

In acest sens, Stern atrage atentia asupra promovarii unei cereri solide de produse si servicii ecologice in transportul public, energie si tehnologii verzi.

 

De asemenea, expertul financiar britanic a insistat pentru necesitatea Conferintei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice de la Copenhaga (Danemarca) si totodata pentru incheierea unui acord international in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon cu 50%, pana in 2050.

 

‘SUA si China sunt principalii piloni intr-un acord de asemenea importanta. Ambele state au capacitatea de a neutraliza o astfel de neintelegere, insa cred ca nu isi vor exercita puterea pe care o au decat in sensul protejarii unor masuri proactive si de protejare a mediului’, a mai spus Stern.

 

In perioada 7-18 decembrie 2009, la Copenhaga va avea loc Conferinta Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice, summit considerat de o importanta egala cu cea a Protocolului de la Kyoto semnat in 11 decembrie 1997 si intrat in vigoare in data de 16 februarie 2005.

 

La summit vor participa lideri din peste 192 de tari, iar problemele prioritare in agenda acestui eveniment sunt efectele incalzirii globale si solutiile de diminuare a emisiilor de carbon.

Comentarii

Dan Santimbreanu

Eu tin minte ca in noiembrie inainte de ziua mea ningea. De cinci ani astept sa mai ninga si in noiembrie… Slabe sanse…

15.12.2009

razva

mai:)) dc incepeti voi cu “incalzirea globala” ?cati bani castigati din publicitatea asta?nu a mai fost semnalata o incalzire REALA globala de 10 anii.terminati mai

15.12.2009

Hitechpedia

Este o intrebare foarte buna. Arabia de Sud se va vedea nevoita, mai devreme sau mai tarziu, sa revina asupra acestei decizii. Cu voia ta voi reveni cu raspunsuri la intrebarile tale, in articolele care urmeaza.

23.11.2009

Tatiana Iurco

ce spuneti despre neaderarea South Arabia_ei la Pactul ce prevede prevenirea Global Warming? Efecte? Motive? Incalcare a drepturilor omului, mediului?

19.11.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite