Solutii pentru un Bucuresti mai verde

Autor: admin   |   
Data: 12.04.2010   |   
1 comentarii

SiemensBuilding365 de zile pe an, Bucurestiul isi rezerva o nepretuita calitatea artistica. Asemenea unui pictor in plin avant creativ, care peste o plansa gri a desenat in efecte si culori urbane: cate un verde de Cismigiu, albastru de Herastrau, mov electric de la neoanele publicitare din Piata Unirii, galben de Yellow Pub, lila de Dorobanti, lumini si umbre de Bamboo, multicolor de graffitti in Drumul Taberei, alb-galbui de RATB, reflexii de lumina de pe geamurile cladirilor de birouri, pastel de shaorme si luciu de saracie in Berceni si Ferentari.

 

 

 Pentru unii Bucurestiul a prins culoare. Pentru altii Bucuresti e plansa cu mii de nuante gri. Pana te gandesti ce culoare are Bucurestiul tau propriu si personal, indraznesc sa-ti infatisez culoarea cu care i-as schimba fundalul cenusiu. Peste gri as pune verde. Un verde fresh, sofisticat, dar nu costisitor.

 

Carcotasii vor spune ca asa ceva nu este posibil. Ca Bucurestiul e sortit a ramane gri si balcanic pentru totdeauna. Le recomand sa dea o tura, pana pe 16 aprilie, la targul ”Light+Building” din Frankfurt/Main, in Germania. Acolo sunt puse in practica solutii care iti automatizeaza locuinta sau biroul astfel incat sa consumi cat mai putina energie electrica.

 

Cum iti transformi spatiul personal din gri in verde? Prin monitorizarea inteligenta a consumului de energie, poti economisi pana la 40% din curentul electric. Poti diminua emisiile de dioxid de carbon cu 450 de tone, doar folosind sisteme inteligente pentru iluminat. Poti preveni raspandirea in aer a 22 de milioane de dioxid de carbon cu aparaturi electrocasnice economice. Climatizarea te poate costa cu 30% mai putina energie, daca o activezi cu cap. Iar costurile totale la electricitate pot fi reduse cu 20% prin sisteme de distributie cu voltaj scazut.

 

Conteaza ca stai intr-o cladire veche? Prea putin! Asta daca tii cont de tehnologiile destepte pentru reciclarea energiei pe care o consumi. Iti imbunatatesti nivelul personal de confort si, daca lucrezi in afacerile imobiliare, poti chiar sa cresti cotatia unei locuinte utilate corespunzator. Exemplul tau ar putea fi urmat de prieteni/colegi, iar Bucurestiul ar deveni, treptat, verde. Tot mai verde!

 

Apropo, tu in ce culori vezi Bucurestiul?

Comentarii

Tweets that mention Solutii pentru un Bucuresti mai verde « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Cat de verde e Bucurestiul tau? – http://www.hitechpedia.ro/solutii-pentru-un-bucuresti-mai-verde/1298.html [...]

12.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite