Solutiile de iluminat inteligente te ajuta sa micsorezi cheltuielile la electricitate chiar si cu 70%!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 31.08.2010   |   
0 comentarii

OsramBulbs1007De maine, 1 septembrie 2010, becurile incandescente de 75W vor fi, oficial, pe cale de disparitie din magazine. Interdictia este valabila in toata Uniunea Europeana si survine la un an dupa ce aceeasi masura a fost aplicata si asupra comertului cu becuri incandescente de 100W. Chiar daca au preturi mai mari chiar si de zece ori decat aceste becuri, sursele de iluminat ecologice au o durata de viata mai mare, iar in timp o astfel de investitie pentru consumul propriu devine lesne justificabila.

 

In cazul cladirilor de birouri, unde solutiile de iluminat interior au mai multe valente, managerii opteaza deja pentru spoturile cu LEDuri, in virtutea unei mai bune luminozitati si a unor economii substantiale la facturile de energie electrica. Vestea buna e ca si in situatia adoptarii unor astfel de masuri, mai e loc pentru a economisi din banii pentru lumina.

 

Un exemplu potrivit poate fi intalnit in Paris, unde salariatii Centrului pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) s-au obisnuit sa foloseasca sistemele de iluminat intr-un mod cat mai inteligent cu putinta. Desi lucreaza intr-o cladire veche de peste 50 de ani, ei beneficiaza de o solutie de iluminat Osram care include o retea de 1.000 de LEDuri cu senzori de miscare si luminozitate. Cand un angajat OECD isi paraseste biroul pentru o perioada de timp mai mare, spoturile din acea zona se inchid automat. Cand, pe timpul zilei, nivelul de luminozitate naturala devine nesatisfacator pentru desfasurarea indatoririlor de serviciu in bune conditii, LEDurile se aprind singure, la un nivel cat sa compenseze deficitul de lumina detectat.

 

Astfel, managementul OECD a reusit sa scada cu 70% cheltuielile lunare pentru energia electrica, intr-un timp foarte scurt. Conform lui Bernard Balia, un fost director administrativ in cadrul acestei institutii, angajatii au fost nevoiti sa se adapteze noilor standarde de management a utilitatilor din cladire si, in felul acesta, s-au educat sa foloseasca sursele de lumina artificiala doar atat cat au nevoie.

 

Revenind la realitatea cotidiana din Micul Paris, e putin probabil ca proprietarii/administratorii de cladiri de birouri sa renunte prea curand la banalele neoane, in favoarea unor solutii de iluminat inteligente. Totusi, criza financiara ne-a adus si un avantaj: ne-a invatat sa fim mai mai responsabili cu cheltuielile pe care le facem. Este un pas in fata!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite