Solutiile IT Hibrid: alternativa sigura pentru serverele virtuale

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 27.04.2010   |   
1 comentarii

cloud-computingAi o afacere. Folosesti o adresa de mail. Folosesti 20 de adrese de mail. Ai un website. Postezi informatii online. Interfata ta de utilizare este online. Ai nevoie de solutii office. Payroll. CRM. Sisteme ERP. Tendinta majora de pe piata IT din Europa este ca toate aceste facilitati sa fie disponibile online, printr-o suita de aplicatii dedicate. Problema este ca toate informatiile tale sunt gazduite pe servere despre care nu stii nici in ce tara se afla si nici cat de sigure sunt. O astfel de investitie te ajuta sa economisesti bani. Dar cu ce pret?

 

 

 

Majoritatea proprietarilor de mici afaceri prefera sa cumpere solutii IT integrate de la provideri precum Google, Amazon, Microsoft si Oracle. Sunt online si sunt mai accesibile decat orice altceva existent pe piata. Toata aceasta nisa poarta numele de cloud computing. Ceea ce nu stii este ca astfel de solutii exista de mai multa vreme, chiar daca providerii actuali ti le infatiseaza ca fiind de maxima noutate. Inca o noutate: prin toate aceste aplicatii standardizate, informatiile tale ajung online, gazduite pe niste servere care se pot afla oriunde pe glob. Avantajos pentru providerul tau de solutii IT este gasirea de servere ieftine. Ceea ce ridica o problema majora de securitate a informatiilor pe care tu le uploadezi in acest sistem de cloud computing.

 

Ce poti face tu in acest sens? In primul rand fa o selectie riguroasa a informatiilor. Asigura-te care date introduse de tine online sunt confidentiale, critice sau pot fi facute publice. De indata ce ai un raspuns, deja stii exact ceea ce vrei de la o companie de solutii IT, cu privire la virtualizarea datelor afacerii tale. Lipsa de transparenta in alegerea serverelor si a locatiilor implicite face dificila verificarea standardelor de securitate oferite, dar rareori garantate.

 

Ce solutii ai la indemana? Prima optiune este sa verifici intotdeauna ceea ce pui online. Cea mai buna solutie apartine viitorului si consta in norii de informatie hibrid. Adica un mix inteligent de aplicatii virtuale cu solutii IT traditionale. Chiar daca ar costa un pic mai mult, iti ofera si un nivel de securitate mai ridicat. Astfel de sisteme – precum cele oferite de Siemens IT Solutions and Services, vor avea si functii integratoare pentru datele tale, oferind deja o platforma a carei arhitectura ar putea fi adaptata la sistemele si nevoile fiecarei afaceri in parte.

Comentarii

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite