Spectatorii de la Jocurile Olimpice din Londra vor traversa Tamisa cu telegondola

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 02.05.2012   |   
0 comentarii

telegondolaIntre 27 iulie si 12 august, pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra, n-ai voie sa intri cu masina in perimetrul olimpic. Iti poti permite acest lux doar daca te numeri printre personalitatile invitate de autoritatile londoneze sau faci parte din serviciile de urgenta antamate de catre organizatori.

 

Vestea buna e ca poti ajunge in incinta complexului olimpic cu o telegondola pe care englezii o construiesc acum peste Tamisa. Instalatia, lunga de peste un kilometru, va putea fi folosita de cate 2.500 de oameni pe ora. Ca sa-ti faci o idee despre capacitatea telegondolei londoneze, aceeasi multime ar putea fi transportata cu 30 de autobuze si riscurile de poluare a mediului inconjurator implicite.

 

Dupa ce vor fi puse in functiune, cele 34 de telegondole destinate suporterilor vor traversa Tamisa la o inaltime de 100 de metri si vor circula cu o frecventa de 30 de secunde. Practic, pasagerii vor putea urca de la centrul ExCel si vor ajunge direct la terenurile din parcul olimpic unde urmeaza sa fie sustinute finalele de gimnastica si baschet.

 

Denumita Emirates Air Line, noua telegondola va fi prima pusa in functiune in centrul unui oras din Marea Britanie si totodata cea mai scumpa instalatie de acest fel din lume, costurile totale fiind estimate la 60 de milioane de lire sterline.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite