Spitalul din Innsbruck unde a fost internat Serban Huidu este dotat cu platforma de imagistica medicala Syngo.Via

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 10.01.2011   |   
1 comentarii

2011_01_11 Spitalul din InnsbruckFaptul ca temerarul carcotas de la Prima TV a fost scos de la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Universitar din Innsbruck (Austria), dupa nici zece zile de la internarea pentru hemoragie craniana cauzata de un grav accident de schi, reprezinta o reusita medicala demna de toata lauda. Ceea ce nu ai aflat pana acum, este ca Spitalul Universitar din Innsbruck este unul dintre cele 100 de spitale din toata lumea unde a fost instalata o platforma integrata de imagistica medicala Syngo.Via.

 

Dezvoltata de Siemens Healthcare, Syngo.Via este cel mai nou produs de acest gen, permitand medicilor sa vizualizeze si sa acceseze mai eficient spectrul clinic al radiografiilor pentru sectiile de cardiologie, oncologie si neurologie. Potrivit Dr. Peter Songer de la Universitatea de Medicina din Innsbruck, proceduri de imagistica medicala care inainte erau posibile intr-un interval de 30-50 de minute, acum sunt accesibile in mai putin de un minut, cu ajutorul acestei platforme clinice inteligente.

 

Marele avantaj al lui Syngo.Via consta in imbinarea elementelor grafice din imagistica medicala cu rezonanta magnetica (MRI), tomografie computerizata (CT) si tomografia computerizata cu emisie de pozitroni (PET-CT) cu sisteme informatice de radiologie (RIS – Radiology Information Systems) si sisteme de arhivare si comunicare a datelor multimedia (PACS – Picture Archiving and Communications Systems). Acest mix de utilitati clinice permit medicilor de garda sa vizualizeze imagini si radiografii multiple, simultan, fara necesitatea vreunui click dat pe cadrul dorit.

 

Inca o caracteristica a syngo.via e reprezentata de Case Navigator, un soft care nu face altceva decat sa puna in ordine imaginile medicale ale unui pacient, astfel incat doctorul sa vada dintr-o singura privire de ce anume sufera bolnavul, precum si evolutia pas cu pas a procesului de vindecare. Cu alte cuvinte, doctorul stie cum te simti si ce anume mai ai nevoie pentru a te face bine, fara sa te mai intrebe de sanatate. Decat probabil cand vei parasi de tot spitalul, pe picioarele tale.

Comentarii

Spitalul din Innsbruck unde a fost internat Serban Huidu este … | Feed-O-Matic

[...] the original post here: Spitalul din Innsbruck unde a fost internat Serban Huidu este … VA:F [1.9.6_1107]please wait…Rating: 0.0/10 (0 votes cast)VA:F [1.9.6_1107]Rating: 0 (from 0 [...]

15.01.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite