Start european: A inceput Summit-ul COP15!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 07.12.2009   |   
0 comentarii

2009_12_07_Mediul_inconjurator_Start european_A_inceput_Summit-ul_COP15Conferintei Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice – COP15 a inceput astazi, la Copenhaga. Summit-ul care va dura pana in data de 18 decembrie reuneste in Capitala Danemarcei delegatii din 192 de state spre a stabili strategia pe termen lung privind masurile ce se impun pentru controlul incalzirii globale.

 

Principalele puncte de discutie in cadrul Summit-ului sunt identificarea de noi standarde privind productia de energie fara a afecta mediul inconjurator, prelucrarea ecologica a deseurilor, precum si stabilirea unor noi standarde de reducere a gazelor cu efect de sera, superioare acordului de la Kyoto, din 1997.

 

Dezbaterile summit-ului COP15 sunt conduse de Connie Hedegaard – comisar European nominalizat pentru schimbari climatice si fost ministru pentru Energie si Schimbari Climatice in Danemarca.

 

Inaugurarea COP15 a fost marcata de o serie de evenimente de strada, la nivel european:

 

-         Aproximativ 15.000 de oameni imbracati in verde s-au adunat in Bruxelles pentru a le solicita liderilor lumii sa negocieze sis a ia cele mai bune decizii pentru mediul inconjurator;

 

-         20.000 de britanici au protestat pe strazile Londrei, cu privire la Summit-ul COP15. Premeierul Gordon Brown a promis ca va acorda foarte mare atentie preocuparilor exprimate de manifestanti, privind noile standarde de protectie a mediul inconjurator.

 

Delegatiile de negociatori din Belgia, Franta, Germania si Luxemburg, impreuna cu reprezentantii mass-media au ajus la Copenhaga cu un tren ecologist denumit Climate Express.

 

Romania va participa la COP15 in zilele de 15 si 16 decembrie 2009, printr-o delegatie formata din noul ministru al Mediului si alti reprezentanti din Ministerul Mediului, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Externe si Departamentul pentru Afaceri Europene.

 

COP15 a fost inaugurat prin deschiderea Klimaforum09 – un eveniment moderat de personalitati culturale si reprezentanti de organizatii nonguvernamentale care isi propune sa contureze un catalog de solutii care urmeaza a fi supus dezbaterilor tuturor reprezentantilor la summit.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite