poza1

Statuia lui Cristos Mantuitorul din Rio de Janeiro, iluminata cu 300 de LED-uri

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 20.06.2012   |   
0 comentarii

Conferinta Natiunilor Unite pe tema dezvoltarii sustenabile in Rio de Janeiro se desfasoara sub cel mai ecologic simbol al momentului: statuia lui Cristos Mantuitorul de pe varful muntelui Corcovado este iluminata in verde, cu 300 de LED-uri Osram, de ultima generatie.

Intregul sistem de iluminare reduce consumul de energie cu 75% pentru statuia inalta de 40 de metri. Considerata a saptea mare minune a lumii, statuia a fost iluminata cu spoturi LED inca de anul trecut, cu ocazia celebrarii a 80 de ani de la inaugurarea edificiului.

Cu o greutate totala de 1.145 de tone si o inaltime de 30 de metri, fara soclu, statuia a fost inaugurata in data de 12 octombrie 1931. Proiectul a fost realizat de inginerul brazilian Heitor da Silva Costa, iar constructia propriu-zisa a fost sculptata de francezul Paul Landowski  si ridicata cu sprijinul financiar al Frantei si Vaticanului.

In iulie 2007 edificiul a fost votat la Lisabona drept unul dintre Cele sapte noi minuni ale lumii, alaturi de Marele Zid Chinezesc, vechiul oras Petra din Iordania, complexul Machu Picchu din Peru, Chichen Itza din Mexic, Colosseum-ul din Roma si Taj Mahal din India.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite