Stii cum poti primi facturi mai mici la lumina? Afla acum!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 04.12.2009   |   
2 comentarii

2009_12_04_Orasul_inteligent_Stii_cum_poti_primi_facturi_mai_mici la_lumina_afla_acumCate becuri ai aprins astazi, inainte de a citi acest post? Probabil te gandesti ca inchizandu-le, factura ta lunara la electricitate va fi mai mica. E un adevar. Un alt adevar este ca, potrivit Indexului Verde al Oraselor din Europa, Bucuresti se situeaza pe locul 23 din 30, in privinta raportului dintre productia si consumul de energie electrica.

 

Indexul mai indica faptul ca, la nivel national, doar 30% din productia de electricitate este asigurata de hidrocentrale, iar cuantumul celorlalte surse de energie regenerabila produse in Romania este suficient de mic astfel incat sa ne dea de gandit. Singura veste buna in Indexul Verde al Oraselor din Europa este ca, din prisma politicilor de energie, Bucuresti este capitala cel mai bine pozitionata, dintre orasele est-europene incluse in studiu.

 

Initiativa de diminuare a productiei de electricitate prin procese daunatoare mediului, dar si de reducere a volumului de curent electric utilizat de consumatorii finali a intrat in vigoare odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

 

Astfel, in Romania consumul de energie electrica trebuie sa scada cu 9% pana in anul 2016. Ca si resurse, curentul electric va trebui sa provina din surse ecologice –hidrocentrale si parcuri eoliene- in proportie de 35% pana in anul 2015 si de 38% pana in 2020.

 

Masurile impuse la nivel european vizeaza, fara indoiala, productia energiei electrice intr-un raport direct cu eficienta cu care o utilizam. O masura politica si cu reale implicatii economice, care necesita mai mult decat interventia Uniunii Europene. Necesita un simt al responsabilitatii pentru autoritati sa gaseasca cele mai bune solutii in vederea extinderii resurselor energetice care protejeaza mediul. Dar mai ales responsabilitatea fiecaruia dintre noi de a schimba becurile din casa cu LED-uri. Si de a stinge, la timp, lumina!

Comentarii

Hitechpedia

Bravo! Dar mai bine incearca LED-uri. Consuma si mai putin decat becurile de care vorbesti ;)

7.12.2009

Tatiana Iurco

Eu deja am becuri kre imi salveaza din consumul energiei electrice casnice!!!!!!!!

7.12.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite