Stii cum sa reactionezi in caz de incendiu? Descopera alarma care iti spune ce sa faci!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 03.11.2010   |   
0 comentarii

Ansagen statt Alarmton beschleunigen EvakuierungSimularile de evacuare in caz de incendiu au un efect secundar vizibil asupra angajatilor din companiile care au sedii in Bucuresti. In majoritatea cazurilor, se ridica de la birouri si pornesc in graba pe scarile de serviciu, pana in parcarea din fata sediului. Lasa genti, lasa rucsacuri, lasa laptopurile pe birouri si ferestrele de chat la bara. In schimb, isi iau cu ei pachetele de tigari! Nu de putine ori mi-a fost dat sa vad acest scenariu pus in aplicare, cu o exactitate obsesiva a gesturilor. Simularea de incendiu devine pauza cu voie de la conducere. Parcarea firmei se transforma in spatiu de socializare. Doamna cu Protectia Muncii isi justifica, in acceptul tuturor, rolul in firma.

 

Din fericire mai sunt pe lumea asta si oameni care se gandesc serios la rolul acestor simulari si la ce e de facut daca iese fum din server. De data asta, pe bune. Daca intr-un post anterior ti-am aratat cum un agent de stingere a incendiului isi face treaba fara sa ude, acum am sa-ti prezint cum o alarma desteapta ii poate face pe angajatii dintr-o multinationala sa se gandeasca la binele lor, in loc sa isi grabeasca gesturile catre pachetele de tigari.

 

 

In primul rand, alarma E100 creata de niste baieti destepti de la Siemens, nu urla. Ea vorbeste. In functie de pericolul aparut, aceasta alarma ”le spune” angajatilor din birouri ce sa faca pentru a iesi mai repede si mai teferi din cladirea afectata. Prezentata la inceputul lunii octombrie in cadrul targului international Security 2010 organizat la Essen, in Germania, E100 reprezinta rezultatul unor ample cercetari cu privire la comportamentul oamenilor din cladirile de birouri, in situatii neprevazute.

  

Cum functioneaza?

 

Sa zicem ca lucrezi linistit la birou. In loc sa sune a incendiu, sistemul E100 iti afiseaza pe desktop ca e cazul sa lasi totul balta si sa te grabesti catre iesirea din cladire. N-ai timp sa-ti iei pachetul de tigari, pentru ca primesti pe telefon un SMS in care ti se explica tot ce s-a intamplat si ce ai tu de facut. Mai departe, cand iesi pe coridor, singurele lumini activate sunt cele care te indruma catre si prin caile de iesire in caz de urgenta. Din loc in loc, in cateva difuzoare bine amplasate, esti indrumat cum sa reactionezi si cum sa-ti ajuti colegii aflati in impas. Mai ai timp de tigara? Nu! Ai iesit rapid din cladire? Cu siguranta, da! Misiune indeplinita.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite