Stockholm – primul loc in transportul public civilizat din Europa!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 11.12.2009   |   
0 comentarii

2009_12_11_Orasul_inteligent_Stockholm_primul_loc_in_transportul_public_civilizat_din EuropaDaca in Bucuresti, sistemul de transport in comun inca necesita imbunatatiri substantiale, Stockholm este, incepand din acest an, etalonul european in acest domeniu.

 

Conform Indexului Verde al Oraselor din Europa facut public de Siemens la inceputul acestei saptamani, in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climatice – COP15, in Copenhaga, capitala Suediei a obtinut 8,81 puncte la categoria Transport.

 

Specialistii Economist Intelligence Unit (EIU) care au contribuit la redactarea Indexului Verde, au fost atenti la dezvoltarea infrastructurilor de transport in comun din cele 30 de orase inclus in studiu, precum si la comportamentul si opiniile calatorilor exprimate fata de acest subiect.

 

Dupa Stockholm, urmatoarele doua orase din clasamentul acestei categorii sunt Amsterdam (Olanda), cu 8,44 puncte si Copenhaga (Danemarca) cu 8,29 puncte.

 

La categoria Transport din Indexul Verde al Oraselor din Europa, Bucuresti ocupa locul 28 din 30. Analistii de la Economist Intelligence Unit au apreciat interesul dat de administratiile RATB si Metrorex pentru imbunatatirea transportului in comun, insa au constatat decalaje mari in circulatia mijloacelor de transport, din cauza traficului aglomerat.

 

O veste buna e ca investitiile desfasurate in vederea schimbarii parcului auto cu vehicule silentioase si mai putin poluante isi dovedesc succesul direct proportional cu prioritatile administrative legate de protectia mediului.

 

Dr. Paul Kielstra, unul dintre autorii Indexului Verde al Oraselor din Europa, a explicat pentru HITECHPEDIA.RO faptul ca, in privinta protejarii mediului inconjurator, rolul consumatorilor este deosebit de important. Deciziile lor au un impact direct asupra mediului inconjurator, ceea ce poate aduce contributii semnificative si din punct de vedere economic, in contextul crizei financiare.

 

In clasamentul general din Indexul Verde al Oraselor din Europa, Stockholm se afla pe locul 2, dupa Copenhaga, cu 86,65 de puncte.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite