Stop pe rosu!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 20.08.2010   |   
0 comentarii

Rote Leuchtdiode stellt Effizienzrekord aufLa ce sunt bune LEDurile? Le folosim pentru spoturile de lumina din casa. Le regasim in televizoarele cu consum foarte mic de energie si claritate foarte buna a imaginii. Semnalizeaza in intersectii, ne lumineaza drumul cand suntem la volan si fac indicatoarele de pe bord mai vizibile. Sunt folosite in spatiile publice pentru iluminatul stradal, pentru cladiri, in reclamele outdoor si aproape in orice loc unde e nevoie de lumina. Pentru ca LEDurile sunt cele mai eficiente surse de lumina din ziua de azi si probabil cu cea mai lunga durata de viata.

 

Daca aveai impresia ca dupa LEDuri nu mai poate fi inventat nimic in acest registru de utilitati, te inseli amarnic. Specialistii in lumina, consum mic de energie si chitibusuri tehnologice ridicate la rang de arta inginereasca, la Osram Opto Semiconductors, au descoperit ca LEDurile cu diode rosii sunt cu 30% mai eficiente decat cele pe care le stim cu totii.

 

Asta nu inseamna sa iei stopurile de la masina si sa ti le agati in sufragerie pe post de lustra. Solutia civilizata consta intr-un dispozitiv care imbina eficienta diodelor rosii cu luminozitatea diodele transparente, redand astfel o lumina calda in incaperea respectiva, cu si mai putini bani platiti pe consumul de electricitate.

 

Prototipul dezvoltat de Osram se cheama Golden Dragon Plus LED. Emite o lungime de unda de 650 nanometri, dezvolta 199 lumeni pe watt , la un flux de curent de 350 miliamperi. Datorita acestor noi standarde, energia pierduta este redusa la 50% fata de un LED conventional. Cu alte cuvinte, iata o noua sursa de economie la consumul de electricitate!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite