SUA aloca fonduri pentru energie regenerabila destinata tarilor sarace

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 15.12.2009   |   
2 comentarii

2009_12_15_Energie_SUA_aloca_fonduri_pentru_energie_regenerabilaConferinta Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climatice – COP15 organizata in aceasta perioada la Copenhaga a atras un raspuns ferm din partea Washington-ului. Ieri, Casa Alba a anuntat participarea SUA la programul de livrare de resurse tehnologice pentru energie regenerabila catre tarile in curs de dezvoltare.

 

Alaturi de SUA, in acest program au mai intrat Australia, Marea Britanie, Olanda, Norvegia si Elvetia. Acest demers international vizeaza consumul casnic de energie si totodata extinderea acestor solutii spre cat mai multe state sarace, prin atragerea de fonduri din partea tarilor care au initiat proiectul.

 

Tot in conferinta de presa de ieri, purtatorul de cuvant american Robert Gibbs a anuntat faptul ca valoarea totala a fondurilor pentru acest program este de 350 milioane de dolari, livrabili in termen de cinci ani. Participarea SUA este de 85 milioane de dolari. Detaliile cu privire la protocolul de alocare a fondurilor catre tarile vizate de acest program urmeaza a fi stabilite in urma unui nou summit care va avea loc in luna iulie, la L’Aquila (Italia).

 

Aceasta decizie a delegatiei SUA a venit in contextul discutiilor din ultima vreme, de la summit-ul COP15, cu privire la fondurile si solutiile tehnologice ce pot fi alocate din partea statelor dezvoltate, in vederea promovarii si implementarii resurselor de energie verde in tarile sarace. Desi delegatia SUA este prezenta la COP15, Barack Obama va ajunge la Copenhaga abia la sfarsitul acestei saptamani.

Comentarii

Andrei

Au nevoie, dar daca pot da si la cele sarace, why not?? :-)

17.12.2009

Tatiana Iurco

Buna programa, dar cele bogate n-au nevoie de ele?

17.12.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite