Sustenabilitate milaneza: gradini verticale integrate in ansamblurile rezidentiale

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 14.10.2011   |   
0 comentarii

01-Bosco-verticaleMilano. Capitala modei si, cat de curand, unul dintre orasele reinverzite, ale lumii. Chiar daca printre stradelele milaneze cu greu poti planta un copac, arhitectii de la BoeriStudio au gasit o solutie remarcabila pentru noua culoare a celebrului oras italian: gradini verticale plantate direct pe ansamblurile rezidentiale noi.

 

Primul exemplu ‘Bosco Verticale’ consta in doua turnuri rezidentiale, situate in cartierul Isola. Chiar daca prima cladire a fost proiectata cu o inaltime de 110 metri, iar cealalta cu numai 76 de metri, ambele vor avea 900 de copaci de cate 3, 6 si 9 metri fiecare. Suplimentar, viitorii blocatari privilegiati vor putea planta flori si arbusti pe balcoanele apartamentelor, dupa preferinte.

 

Proiectul ‘Bosco Verticale’ este un microclimat prin care autorii proiectului, dar si destinatarii lucrarii, si-au propus sa dezvolte un sistem ecologic care optimizeaza, recupereaza si produce energie. Pe o suprafata plana, aceasta ‘impadurire’ urbana ar fi echivalenta cu 10.000 de metri patrati de padure.

 

In plus fata de aerul curat, locatarii celor doua turnuri beneficiaza si de un sistem de reciclare naturala a apei. La aceste facilitati, constructorii urmeaza sa includa in bugetul total de 65 de milioane de euro si sisteme inteligente de energie eoliana si fotovoltaica ale caror roluri vor fi de a asigura necesarul energetic al cladirilor si de transmitere a surplusului de electricitate catre reteaua nationala italiana de energie.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite