Syngo Dynamics elimina inteligent cozile de la cabinetele medicale

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 05.10.2010   |   
0 comentarii

2010_10_05 Syngo DynamicsChiar daca am incercat sa ma tin cat mai sanatos pe timp de criza, a fost nevoie sa mai fac o vizita la spital, din cand in cand. Stupoare! Grafica digitala si aplicatiile multimedia isi fac tot mai des loc printre procedurile imagistice medicale. Pentru pacientul obisnuit, mitul ”pozelor la pateu” a cam fost inlocuit cu ecografii, exprimate cu eleganta cuvenita de catre personalul de garda. Mamicile nu doar aud cum da bebelul din picioare. Pot vedea 3D, 3D full color, iar in unele cazuri chiar si prin ecografii 4D.

 

Avantul tehnologic din industria medicala aduce in prim-plan o aplicatie menita sa vindece o maladie veche si apasatoare. Cel putin in constiinta pacientilor care se trateaza in Romania. Ma refer, desigur, la boala nesuferita a statului la coada. Simptomele ei pot fi usor recunoscute: se formeaza sub forma de ”dopuri” pe holurile inguste ale spitalelor si se aude din cabinet in cabinet.

 

Ideea salvatoare se numeste Syngo Dynamics si, vizibila prin suita de aplicatii Microsoft Silverlight, permite comunicarea fisierelor multimedia intre sectiile medicale, fara mijlocirea haotica a pacientilor dezorientati. Dezvoltat in principiu pentru specialistii in cardiologie, obstetrica si ginecologie, Syngo Dynamics poate stoca pe servere DICOM dedicate orice fisiere de imagistica medicala. Ulterior, medicii care au acces la un web browser si au instalat un Microsoft Silverlight pot accesa aceste fisiere, indiferent daca sunt in cabinetul medical sau in alta parte.

 

Sincronizarea si centralizarea fisierelor de imagistica medicala prin Syngo Dynamics deschide noi capacitati inovative in acest domeniu. Pe langa medici, aceste documente multimedia pot fi accesate online si de specialisti din diverse ramuri medicale si conexe, in vederea actualizarii in cel mai scurt timp a datelor despre pacienti si afectiunile de care sufera. De aici si pana la un acces mai facil la tehnica medicala de varf si eficientizarea asigurarilor medicale, nu mai e decat un pas: modernizarea informatica din sistemul medical romanesc.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite