Tara verde cu standul padure

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 13.05.2010   |   
3 comentarii

2010_05_13_Shanghai Expo 2010_NorvegiaEste vorba despre Norvegia, tara prezenta cu un stand impresionant la Shanghai Expo 2010. Impresionant nu neaparat prin dimensiuni, cat prin modul in care reprezentantii tarii scandinave au inteles sa-si atraga vizitatorii. Dezvoltat dupa conceptul “Norway, powered by nature”, acest stand a fost construit pe 15 copaci artizanali facuti din lemn de pin norvegian si bambus chinezesc.

 

Pentru vizitatorul ocazional si necunoscator de delicii nordice, reprezentantii acestui stand deosebit au pregatit cam tot ce se putea pentru a ilustra legatura foarte stransa dintre norvegieni si natura, dar si cum natura poate deveni o sursa de inspiratie.

 

Aventura ta pe micro-taramul norvegian include clipuri documentare despre cum stra-stra-stranepotii vikingilor stiu sa foloseasca energia solara, eoliana si energia valurilor. Iti place pescuitul? Tot norvegienii iti arata si cum sta treaba in aceasta industrie, intr-un spatiu amenajat sub forma unui fiord.

 

Totusi dragostea trece prin stomac, iar Norvegia nu face exceptie de la regula! Asadar, in singurul pavilion-padure de la Shanghai Expo 2010 poti gusta preparate autentice din carne de ren, somon si miel. Neaparat sa incerci si Akvavit – bautura lor nationala de esenta tare si 40% alcool.

 

De ce mai merita sa vizitezi standul Norvegiei? Pentru ca plafonul semitransparent este conceput in asa fel incat lumina solara se repartizeaza uniform, dandu-ti impresia ca te afli sub cerul liber. Pentru ca acelasi plafon semitransparent este de fapt un impresionant panou fotovoltaic. Pentru ca noaptea poti vedea pe viu cum arata aurora boreala. Pentru ca Oslo, capitala Norvegiei, a fost considerata in 2008 drept cel mai bogat oras din Europa. Pentru ca Oslo se afla pe locul trei in Indexul Verde prezentat de Siemens la COP15.  Pentru a in acelasi Index Verde, Oslo este pe primul loc la productia si consumul de energie in Europa.

Comentarii

Andrei

Cu siguranta miroase a cotlet de ren si somon facut cu ierburi alese – Norwegian style ;)

13.05.2010

Tatiana

Frumos. Oare miroase a iarba proaspat cosita?

13.05.2010

Tweets that mention Tara verde cu standul padure « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Norvegia: tara verde cu standul padure! – http://www.hitechpedia.ro/tara-verde-cu-standul-padure/1402.html [...]

13.05.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite