Taxiul viitorului a fost dezvaluit la Hanovra!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 23.04.2010   |   
3 comentarii

Taxiul viitoruluiO plimbare cu taxiul prin Bucuresti, vineri la amiaza mare este o adevarata aventura! Ai nevoie de multa rabdare si un taximetrist priceput pentru a ajunge in timp util la destinatie. Dar iata cum se intampla: te urci intr-un taxi de firma – de cele mai multe ori un Logan.

 

Daca punctul de plecare este Piata Unirii, gandeste-te bine unde vrei sa ajungi. Daca e prea aproape – ai putea lua metroul. Daca e prea departe – s-ar putea ca taxiul sa nu plece deoarece e prea mult trafic sau, mai des, fix in acel moment vrea sa iasa din tura iar directia in care merge el cu siguranta e opusa destinatiei tale. Daca pleci de la Gara de Nord, pregateste-te pentru negocieri intense asupra tarifului fara ceas!

 

 

Sa zicem ca ai trecut cu bine de nesansa de a fi refuzat in lant de taximetristii parcati langa tine, ai urcat intr-o masina si ai pornit la drum. De-abia acum isi intra in rol taximetristul priceput. Inevitabil, prima intersectie mai mare e sinonima cu primul blocaj in trafic. Primele impresii, primele semne de bascalie intre taximetrist si interlocutorul sau de la telefon – sau de pe statia de serviciu. Pe drum ajungi sa te simti un simplu observator intr-o intindere de praf, poluare, claxoane si nervi. Totul, pe banii si pe timpul tau!

 

Cum vor arata taxiurile peste cinci ani? Cum se vor adapta taximetristii? Constransi de nesfarsitele canoane ale civilizarii, taximetristii romani se vor comporta asa cum le va fi si masina. Prezent la 2010 Hannover Trade Show (Germania), Volkswagen a dezvaluit Milano Taxi Concept, un prototip care iti arata cum vei putea calatori in viitor.

 

Cu un habitaclu generos, o singura portiera culisabila pentru pasageri, in partea dreapta si vopsit in verde – in stilul taxiurilor din Milano (Italia), Volkswagen Milano Taxi Concept este propulsat de un motor 100% electric de 114 CP. Avand o autonomie de 300 de kilometri, bateria Li-Ion se incarca in proportie de 80% intr-o ora si asigura deplasarea cu o viteza de cel mult 120 km/h.

 

Tehnicienii de la Volkswagen s-au gandit si la confortul pasagerilor, oferind spatiu generos pentru picioare si pentru bagaje, prin eliminarea fotoliului din dreapta soferului. Volkswagen planuieste lansarea primei masini 100% electrice in 2013 si, odata cu aceasta, este de asteptat si lansarea unei versiuni special utilate pentru taximetrie.

Comentarii

Hitechpedia Guru

Interesanta si laudabila ideea ta. Insa daca o companie de taxi adopta o asemenea atitudine, oare si ceilalti clienti ar fi interesati? Concurenta i-ar urma exemplul? Care este parerea ta? :)

26.04.2010

Tatiana

Pentru mine ar fi acceptabil ca o companie de taxi sa reutilizeze sau sa conceapa o masina anume pt servicii de taxi (securitate, confort, mediu sanatos inclus).

26.04.2010

Tweets that mention Taxiul viitorului a fost dezvaluit la Hanovra! « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Taxiul viitorului a fost dezvaluit la Hanovra! – http://www.hitechpedia.ro/taxiul-viitorului-a-fost-dezvaluit-la-hanovra/1341.html [...]

23.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite