Telefonul mobil te ajuta sa eviti intersectiile cu trafic aglomerat din oras. Afla cum!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 26.09.2011   |   
0 comentarii

siemens ambulanz ampelsteuergerätEste 19.30. La aceasta ora, traficul din Bucuresti este extreme de aglomerat. N-ai loc sa strecori o ambulanta. Nu mai vorbim de vreo coloana oficiala. In astfel de situatii ori te iau nervii, ori te resemnezi cu gandul unei ore tarzii cand iti parchezi masina in fata blocului. Bineinteles, daca mai gasesti un loc liber.

 

Aflati intr-o situatie similara, o echipa de ingineri de la Siemens s-au gandit sa creeze ceva. Cum ar fi, de exemplu, un sistem inteligent de monitorizare si gestionare a traficului din intersectii. In felul acesta masinile unitatilor de interventie in caz de urgenta se pot deplasa rapid de la si catre locul unui accident, iar participantii obisnuiti din trafic isi pot vedea nestingheriti de drumul lor. Ce-ai zice daca tot acest sistem inteligent de management al traficului auto ar fi bazat doar pe telefoanele mobile ale soferilor?

 

Afla ca in statul american Texas, Siemens Intelligent Traffic Solutions testeaza o platforma urbana de gestionare a traficului intocmai descrierii de mai devreme. Locul exact se cheama Harris County, cu o populatie de patru milioane de locutori si, dupa cum ai intuit, cam tot atatea milioane de masini pe strada. Ideea desteapta aplicata in intesectiiconsta in faptul ca luminile semafoarelor sunt perfect sincronizate cu numarul de semnale emise de posesorii de telefoane mobile din acele intersectii.

 

In prezent, acest sistem implementat in programul IntelliDrive al Departamentului de Transport al SUA, acopera 400 de intersectii din Harris County. Mai mult, acum se lucreaza la o standardizare a semnalului mobil astfel incat de fiecare data cand vreo ambulanta sau vreo masina de pompieri, ori de politie traverseaza intersectia, semafoarele sa fie comutate automat pe verde.

 

Un alt avantaj consta in faptul ca, pentru posesorii de masini noi BMW, un astfel de sistem inteligent se resimte si la buzunar. Practic, motorul recunoaste semnalul rosu al semaforului si se opreste automat. Astfel volumul consumului scade. Iar automobilul devine, brusc, mai economic!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite