Telescaun cu panouri fotovoltaice, in Tenna

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 17.05.2010   |   
3 comentarii

Tenna_11Am numarat nisipul de 1 mai pe litoralul romanesc, ne-am lasat electrizati de hiturilor cunoscute AC/DC cantate live si la inalta tensiune de celebra trupa rock australiana, ieri seara, in Piata Constitutiei din Bucuresti si deja numaram zilele pana la vara. Ne place soarele, dar iubim racoarea. Ne topim sub soare si ne iubim sub clar de luna. Si totusi, cu sporturile de iarna cum ramane?

 

Ce poate fi mai placut decat sa schiezi in timpul verii, cand partia este numai a ta, iar in Bucuresti stii ca este cod galben de canicula? Pentru temerarii partiilor nesfarsite, recomand Tenna, un orasel alpin in Elvetia aflat la 1.654 de metri altitudine. Spatii de cazare se gasesc la preturi decente, drumul este accesibil, iar cei 103 de localnici – sau cati gasesti in timpul expeditiei tale – vor fi tare prietenosi cu tine!

 

Merita sa petreci cateva zile in Tenna pentru peisajele deosebite care te inconjoara. Merita sa incerci preparatele culinare disponibile prin partea locului. Merita sa faci drumetii, sa te relaxezi si sa schiezi in voie. Si un secret: in Tenna este montat al doilea si totodata cel mai nou telescaun din lume alimentat cu energie solara.

 

Asta inseamna autonomie energetica, precum si o comunitate locala mult mai responsabila fata de mediul inconjurator. Panourile fotovoltaice amplasate acolo au o capacitate totala de 90.000 Kwh. Toate aceste panouri sunt mobile astfel incat sa capteze cat mai mult din energia solara, iar excedentul de energie neutilizata de utilaj este directionat catre comunitatea locala si reteaua nationala de electricitate.

 

Tenna_22

 

Comentarii

Hitechpedia Guru

Salut Adrian! Da, capacitatea panourilor fotovoltaice este de 90Mwh. Probabil productia va fi totusi mai mica.

18.05.2010

adrian

Esti sigur ca e vorba de 90 000Kwh adica 90Mwh pt ca mi se pare cam mult :)

18.05.2010

Tweets that mention Telescaun cu panouri fotovoltaice, in Tenna « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Telescaun cu panouri fotovoltaice, in Tenna – http://www.hitechpedia.ro/telescaun-cu-panouri-fotovoltaice-in-tenna/1409.html [...]

17.05.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite