Tesla Roadster – primul loc la FIA Alternative Energy Cup 2010

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 31.03.2010   |   
0 comentarii

2010_03_31_Tesla RoadsterChiar daca pana acum sezonul de Formula 1 din acest an a aliniat la startul curselor din Bahrain si Australia cei mai talentati piloti ai momentului, precum si cele mai avansate tehnologii din motorsport, Federatia Internationala de Automobilism a organizat pe 25 martie si o cursa dedicata bolizilor hibrid.

 

Este vorba despre editia din acest an a FIA Alternative Energy Cup, eveniment care a fost castigat de un model Tesla Roadster. Considerat drept primul vehicul electric sportiv de serie din lume, Tesla Roadster a fost pilotat de fostul pilot francez de Formula 1 Erik Comas, care a trebuit sa acopere cei 1.000 de kilometri ai raliului, in trei zile. Masinile inscrise la concurs au parcurs aceasta distanta pe autostrazi, drumuri montane, prin orase si pe o portiune a circuitului de Formula 1 din Monte Carlo.

 

Tesla Roadster este propulsat de un motor 100% electric de 248 CP care ii asigura un sprint de la 0 la 100 km/h in doar 3,9 secunde – comparabil cu un Porsche 911 GT3 si o viteza maxima limitata la 201 km/h. Bateria alcatuita din 6.831 de celule Litiu-Ion ii asigura o autonomie de 393 km.

 

Spre deosebire de alte competitii automobilistice, unde viteza si timpii realizati sunt decisivi pentru ocuparea primelor locuri pe podium, in raliul FIA Alternative Energy Cup punctajul este realizat in functie de stilul de condus, consumul de combustibil si gestionarea eficienta a performantelor masinii pe distanta parcursa.

 

Printre modelele electrice/hibrid care au luat startul alaturi de Tesla Roadster la FIA Alternative Energy Cup din Monte Carlo s-au numarat Alfa Romeo MiTo 170, Venturi Volage si Mitsubishi i MiEV.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite